İçişleri Bakanı Yerlikaya, Hatay merkezli 7 ilde jandarma tarafından düzenlenen “Mahzen-47” operasyonlarında elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı organize suç örgütü nün çökertildiğini ve operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 51 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Hatay İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu; Hatay merkezli Ankara, Antalya, Mersin, Nevşehir, Sivas ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyona ilişkin bilgi veren Yerlikaya, şunları kaydetti:

“Nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, rüşvet, kişisel verilerin hukuka aykırı kullanılması, görevi kötüye kullanma ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarını işleyen organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; medikal firmalar üzerinden genellikle yaşlı veya küçük yaştaki vatandaşların kimliklerini kullanarak usulsüz rapor çıkardıkları, hakkında rapor çıkarılan şahıslara boş kağıtlar imzalatarak bu kâğıtları sahte reçete düzenlemekte kullandıkları, reçete düzenlemekte kullanılan boş kâğıtların bitmesi durumunda ise hasta veya hasta yakınlarının imzalarını taklit ederek sahte reçete düzenledikleri ve usulsüz düzenlenen reçetelere ait faturaları ve hak sahipleri adına noterde düzenlenmiş sahte vekaletnameleri kullanıp, PTT şubelerinden tahsil ederek haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.”

Yerlikaya, operasyonlar sonucu ruhsatsız tabanca, suçta kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda vekaletname, reçete, dekont ve senet ele geçirildiğini belirterek, açıklamasına şöyle devam etti:

“Ayrıca MASAK ve Adana SGK Sağlık Denetim Ekibiyle yapılan ortak çalışmalar sonucu organize suç örgütünün yaptığı eylemlerde; 6 bin 532 adet usulsüz olarak düzenlenmiş noter vekalet belgesinin kullanıldığı ve kamunun yaklaşık 1 milyar TL zarara uğratıldığı tespit edildi.”

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

2026-EUS ve STS Eczacılık başvuruları başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 7 Kasım 2026 tarihinde uygulanacak 2026-EUS ve 2026-STS Eczacılık sınavları için başvuruların 23 Eylül-1 Ekim 2026 tarihleri arasında alınacağını bildirdi.

Başkan Kuş ‘tan Eyyubiye ‘ye binlerce konutluk proje müjdesi

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde AK Parti’den yeniden aday gösterilen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, parti teşkilatı ile bir araya geldiği toplantıda geçen beş yıllık hizmet süresini değerlendirdi. Önlerindeki beş yılda ilçede yapılacak projelerini de teşkilat üyeleri ile istişare eden Başkan Kuş, şehrin kaderini değiştirecek binlerce konutluk proje müjdesini de verdi.

428 hekim yan dal uzmanlığı eğitimine başlıyor

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, iç hastalıkları uzmanı 428 hekimin yakında yan dal uzmanlığı eğitimine başlayacaklarını söyledi.

Semizotu (Pırpırım) deyip geçmeyin faydaları saymakla bitmiyor

Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen konu hakkında önemli bilgiler verdi.