Kredi kartı komisyon oranlarının yükselmesi, bakkal ve küçük esnafı ciddi şekilde mağdur ediyor. Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada esnafın zor durumda olduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Başkan Altun, kredi kartı POS komisyon oranlarının yüzde 4 seviyesine ulaştığını belirterek, “Özellikle sigara, şeker ve çay gibi kâr marjı zaten düşük olan ürünlerde müşteriden ek fark talep edemiyoruz. Fark istediğimiz zaman müşterilerle gereksiz tartışmalar yaşıyoruz. Bu durum hem müşteri kaybına yol açıyor hem de esnafı psikolojik olarak zorluyor. Fark almadığımızda ise kazancımızı bankalar alıyor. Esnafın karı bankalara gidiyor,” dedi.

Altun, beyaz eşya ve mobilya satışlarında uygulanan ‘peşin fiyat – kredi kartı fiyatı’ ayrımının gıda sektöründe de uygulanması gerektiğini vurgulayarak, “Devlet yetkililerinden bu soruna acil çözüm bekliyoruz. Esnaflarımızı bankaların insafına bırakmasınlar,” diye konuştu.

Başkan Altun, küçük esnafın bu yükü daha fazla taşıyamayacağını ve gerekli düzenlemeler yapılmazsa çok sayıda işletmenin kapanma riskiyle karşı karşıya kalacağını da sözlerine ekledi.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa ‘da uyuşturucu operasyonu

Şanlıurfa’nın Hilvan ve Halfeti ilçelerinde Jandarma tarafından düzenlenen operasyonlarda,5 şüpheli gözaltına alındı.

11 Nisan Stadı’nda Her Maç Aynı Çile!

Şanlıurfa 11 Nisan Stadı’nda Taraftarın Sabrı Taştı

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’tan Başkan Beyazgül’e Ziyaret

2023 Şehir Buluşmaları kapsamında Şanlıurfa’ya gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü makamında ziyaret etti. Bakan Özdemir Göktaş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin kentte kadınlara yönelik yaptığı çalışmaları memnuniyetle izlediklerini söyledi.

Büyükşehir belediye meclisi aralık ayı 1. Birleşimi yapıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2023 yılı Aralık ayı olağan Meclis toplantısının 1. birleşimi Meclis Başkanvekili Serdar Şeyhanlıoğlu, Başkanlığında yapıldı. Toplantıda İhtisas Komisyon raporları görüşüldü.