Erbaş, açıklamasında, konuyla ilgili uyarı ve açıklamaları 2023 yılından bu yana defalarca yaptıklarını belirtti. Ancak bazı kişi ve yetkisiz şirketlerin vatandaşları istismar ederek bu yolu kazanç kapısı olarak gördüğünü ve tahrik ederek istismara devam ettiğini ifade etti.

“Bu konu tamamen Suudi Arabistan kuralları ile alakalıdır. Sadece bizim değil, dünyanın her yerinden hac vizesiz olan kişilerle ilgili devlet kararıdır. Elimizde olsa vatandaşlarımıza yardımcı olmaz mıyız?” diyen Erbaş, vatandaşları şikayet iddiasının tamamen gerçek dışı olduğunu vurguladı.

Ayrıca Erbaş, “Bizim hacı bulup hacca getirme arayışımız yok ki. Bize müracaat etmiş bekleyen 2 milyonu aşkın vatandaşımız var. Kontenjanımız sonuna kadar dolu. Hac vizesiz getirilen o vatandaşları istesek de getiremeyiz. İmkansız bir şey. Nasıl bir iftiradır, anlamak mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Daire başkanının konuşmasının aylar önce Türkiye’deki bir eğitim programında yapıldığını belirten Erbaş, bu konuşmanın 2023 yılında vatandaşları istismar eden kişilerle ve yetkisiz firmalarla ilgili olduğunu söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, 85 bin hacının en güzel şekilde hac farizasını yerine getirmesine vesile olduğunu ve en iyi organizasyon dünya birinciliği ödülü aldığını belirterek, kurumun haksız suçlamalarla yıpratılmasının büyük bir haksızlık olduğunu ifade etti.

Son olarak Erbaş, ilgili vekilden bu konuda duyarlılık beklediklerini belirterek kalbi selam ve muhabbetlerini iletti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

“Ayazlar” organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya merkezli 2 ilde düzenlenen “Mahzen-41” operasyonlarında elebaşılığını Umut Ayaz’ın yaptığı “Ayazlar” olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiği ve operasyonlarda 9 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Şanlıurfa’da Deprem Korkusu: Saray Apartmanı Tahliye Edildi

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde bulunan Saray Apartmanı’ndan gelen çatırdama sesleri üzerine bina tahliye edildi.

Şanlıurfa’da 3 ayrı suçtan aranan hırsızlık zanlısı tutuklandı

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş suçlarının önlenmesi amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında, şehirde meydana gelen 5 işyeri hırsızlığı, 2 evden hırsızlık ve 1 açıktan hırsızlık olayıyla ilgili bir şüpheliyi gözaltına aldı.

TİGEM Güvenlik Görevlilerinden, AK Parti Adayı Seyithan Atilla’ya Destek Ziyareti

Ceylanpınar’ın seçim heyecanı, AK Parti’nin Belediye Başkan adayı Avukat Seyithan Atilla’nın ziyaretleri sürüyor.