Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle, 5 adaylı Yargıtay Başkanlığı seçimi başladı. Seçim sonucunda hiçbir adayın yeterli oyu almaması sebebiyle seçimin üçüncü turunda da salt çoğunluk sağlanamadı.

Seçimde Yargıtay Başkanı Akarca, Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ve 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal’ın aday oldu. Akarca, Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020’de seçilmiş, 4 yıllık görev süresi dün itibarıyla dolmuştu.

SEÇİME YARIN DEVAM EDİLECEK

Sabahın erken saatlerinde başlayan seçimin ilk iki turunda, adayların 348 olan Yargıtay üye sayısının salt çoğunluğu olan 175 oya ulaşamaması üzerine üçüncü tur oylaması yapıldı.

Seçimin üçüncü turunda, Yargıtay Başkanı Akarca 110, Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak 22, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ile 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk 96, 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal ise 10 oy alırken bu sonuçlara göre, seçime yarın yapılacak dördüncü tur oylamasıyla devam edecek.

Seçimin dördüncü turunda, üçüncü turda en yüksek oyu alan adaylardan Akarca, Kerkez ve Şentürk yarışacak. Dördüncü ve beşinci tur oylamalarda da salt çoğunluk sağlanamazsa eğer seçim, yeniden adaylık başvurusu ile tekrarlanacak. Ayrıca seçimlerde üye tamsayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor.

(MA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Başkan Baydilli’den kırsala çıkarma

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ilçedeki kırsal mahalleleri gezerek kırsalda kalkınmanın ve hizmetlerin devamı için 31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde vatandaşlardan destek istedi

10 Bin Fidan İle Hatıra Ormanı

AB Türkiye Delegasyonu ve ŞUTSO AB Bilgi Merkezi iş birliği ile Karaköprü ilçesine bağlı Yedikuyu Mahallesi’nde 10 bin ağacın dikileceği bir hatıra ormanı oluşturma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, “Yeşil bir Şanlıurfa için hepimizin çalışması gerekiyor” dedi.

Çocukların Bayrak Sevgisi Duygulandırdı

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde iki küçük kız kardeşin Türk bayrağına gösterdiği sevgi, izleyenleri duygulandırdı.

Şanlıurfa’da Gazze Temalı Ümmet İftarı Düzenlenecek

Şanlıurfa İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği tarafından düzenlenecek olan Geleneksel Ümmet İftarı, 23 Mart 2025 Pazar günü Balıklıgöl’de bulunan Hz. İbrahim Halillurrahman Makamı’nda gerçekleştirilecek.