Vali yardımcısı sn. Yeliz Mercan Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz ile birlikte Kapalı Psikiyatri Servisinde yatan Hastaları ziyaret ettiler.

 

Vali yardımcısı sn. Yeliz Mercan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz ile birlikte Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Kapalı psikiyatri servisini ziyaret etti. Hastalara geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz

Yataklı Psikiyatri servisleri, psikiyatrik bozuklukların tedavi edildiği kliniklerdir. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve psikiyatri servisi ile birlikte psikiyatri hastalarına verilen hizmetin, ikinci bir ayağı ise Kapalı psikiyatri servisidir.

Kapalı psikiyatri servisimizi Vali yardımcısı sn. Yeliz Mercan ile birlikte ziyaret ettik. İşleyiş hakkında sn valimize bilgi verdik.

Kapalı psikiyatri Servisimiz 11 çift kişilik, 2 tek kişilik hasta odası ayrıca 1 tespit ve tecrit odalarıyla birlikte toplam 27 yatak kapasiteli. Servisimizde yer alan toplantı salonu, grup terapi odası ve iş uğraş terapisi odası sayesinde hastalarımıza sadece medikal tedavi sunmakla kalmayıp aynı zamanda psikoterapi ve iş uğraş terapisi sunma olanağına da sahibiz. Servisimizde ayrıca hasta kullanımına uygun bir hobi bahçemiz ve balkonumuz bulunmaktadır. Böylece hastalar hem kapalı alana mahkûm edilmekten kurtulacak hem de psikososyal açıdan hastanın sorumluluk bilinci geliştirmesi, ekip çalışmasının önemini kavraması, iş uğraş alanı oluşması, hobi edinmesi gibi düşünce ve davranış değişikliğinin pozitif yönde etkinliği sağlanacaktır. MHRS sistemi üzerinden randevu alarak veya randevusuz bir şekilde polikliniğe başvuran veya acil servise başvuran ve hakkında yatış kararı verilen psikiyatri hastalarına hem de çevre illerden sevk edilecek psikiyatri hastalarına hizmet verme kapasitesine sahiptir” dedi.

Kapalı psikiyatri servisleri kendine veya çevreye zarar verme riski olan iç görüşü olmayan tedaviyi reddeden hastalar için oluşturulan özel olarak donatılmış servislerdir. Bu servislerdeki Hasta odalarında kullanılan malzemeler hastayı koruyacak şekilde dizayn edilir. Pencereler kırılmaz camdan yapılmıştır. Kapılar buna göre düzenlenmiştir. Hasta yatakları ve hastaların kişisel eşyaları saklamak için kullanacakları dolaplar yine hastanın kendine zarar vermesini önleyecek şekilde dizayn edilmiştir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

AFAD Başkanı Sezer’den Adana’daki depreme ilişkin açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Adana’da meydana gelen depreme ilişkin an itibarıyla olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirdi….

Şanlıurfa’da kontrolden çıkan kamyon şarampole devrildi: Sürücü ağır yaralandı

Şanlıurfa’nın Hilvan-Siverek yolunun 15. kilometresinde meydana gelen trafik kazasında, direksiyon hakimiyetini kaybeden kamyon sürücüsü, 63 AHV 194 plakalı kamyonu ile şarampole devrildi.

Netanyahu, Savaş Kabinesini topladı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Tel Aviv’deki Kirya’da Savaş Kabinesini topladı.

18 ilde eş zamanlı “Sibergöz-30” operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana, Antalya, Elazığ, Manisa ve Ankara merkezli 18 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Sibergöz-30” operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını açıkladı.