* VALİ ŞILDAK, “ŞANLIURFA EĞİTİMDE SON SIRALARDA OLMAK ZORUNDA DEĞİL”*

Eğitim Yönetici Semineri’nde YKS ve LGS sınavlarında alınan başarıları örnek gösteren Vali Şıldak, “ Şanlıurfa eğitimde son sıralarda olmak zorunda değil, onun için eğitim seferberliğimize devam ediyoruz” dedi.

Vali Hasan Şıldak, tüm ilçelerde video konferans sistemi ile yansıtılan Eğitim Yönetici Semineri’nde geçtiğimiz yıl hayata kazandırılan Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin (BİGEP) verimliliğini değerlendirerek, yeni dönem için belirlenen hedefleri aktardı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında alınan başarılı sonuçlardan dolayı eğitim camiasını tebrik eden Vali Şıldak, “Şanlıurfa’da her zaman eğitimi birinci gündem olarak değerlendirmeye devam ediyoruz. Bu çerçevede geçtiğimiz yıl eğitim camiamızın da büyük hassasiyetle üzerinde durduğu BİGEP’te çok güzel gelişmeler yaşadık. Tüm bu olumlu gelişmeler bizlere moral oldu ve önümüzdeki yıllar için de hedeflerimizi büyüterek Şanlıurfalı çocuklarımızın başarısı için daha çok gayret göstermemiz gerektiğini bir kez daha anladık. Toplumsal eğitim seferberliğimizi sürdürüyoruz. Şanlıurfa’da eğitim alan çocuklarımızın hayallerinin gerçekleşmesine katkıda bulunabilmek, onların geleceğini kurma anlamında altyapılarını güçlendirmek sadece öğretmenlerimizin değil, toplumdaki her bir vatandaşımızın görevidir. Biz bunu asli vazifemiz olarak kabul ediyor ve üzerimize düşenin fazlasını çocuklarımıza kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu anlamda bir eğitim öğretim yılını geride bıraktık. Projemizi her aşaması ile takip ettik. Eğitim camiamızın her kademesinin sahiplendiği projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

*“Biz Daha İyisini Yapabiliriz”*

Eğitimde alınan tüm başarılı sonuçlara rağmen Şanlıurfa’nın daha iyi yerlerde olması gerektiğinin altını çizen ve bunun için başta okul yönetimlerinin ve tüm eğitim camiasının daha büyük sorumluluklar üstlenmesini isteyen Vali Şıldak, “Biz daha iyisini yapabiliriz. Şanlıurfa eğitimde 79’uncu veya 80’inci sıralarda olmak zorunda değil. Biz, daha iyisini yapabiliriz. Biz buna mahkûm olmamalıyız. Şanlıurfa halkı bunu hak etmiyor. O yüzden eğitimdeki tüm aktörlere sesleniyorum; biz istersek çok şeyi değiştirebiliriz. Ülkemizin kamu ve hizmet kültürü de bunu gerektirir. Hep başarmak için kendimize hedef belirlemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Program öğretmenlere başarı sertifikalarının verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Hamas terör örgütü tarafından İsrail’e roket saldırısı yapıldı

İsrail Savunma Kuvvetleri, sabah saatlerinde Hamas terör örgütü tarafından Gazze’den İsrail’e roket bombardımanı yapılmaya başladığını ve çevredeki vatandaşların evlerinde kalmalarını istedi.

Şanlıurfa’da Çift Evlerinde Ölü Bulundu, Kızları Kayıp

Şanlıurfa’nın Yavuz Selim Mahallesi’nde inşaat işçisi Sinan Ejder (30) ile eşi Kadriye Ejder (27), evlerinde silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Çiftin 5 yaşındaki kızları Dicle ise evde bulunamadı.

Yıllardır Aynı Talepler, Değişen Ne Oldu?

ŞANLIURFA (RHA) – Şanlıurfa’nın kronikleşen eğitim sorunları bir kez daha Ankara’da gündeme taşındı. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin ile gerçekleştirilen görüşmede, kentin uzun süredir beklediği eğitim yatırımları ve öğretmen ihtiyacı yeniden dile getirildi.

HÜDA PAR Eyyübiye’de Yeni Başkan Belli Oldu

HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanlığı’nın 5. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede mevcut İlçe Başkanı Mehmet Emin Baytar, görevini Mehmet Maytalman’a devretti.