Tarımsal üretimde geniş ürün ağıyla Türkiye’nin öncü şehri Şanlıurfa’da bu kez Firik Hasadı başladı. Bu yılki buğday rekoltesinin yüksek olması beklenen hasat döneminde üreticiyi ziyaret eden Vali Hasan Şıldak, tarlada biçerdöver ile hasatta bizzat yer aldı.
Eyyübiye ilçesine bağlı Kırsal Turluk Mahallesindeki buluşmada çiftçiye bol kazançlı hayırlı bir sezon dileğinde bulunan Vali Hasan Şıldak, burada yaptığı değerlendirmesinde “Bir ay kadar erken hasadı yapılan olgunlaşmamış buğdaydan elde edilen Firik Buğdayı sadece Avustralya ve Türkiye’de tarım sanayiinde kullanılıyor. Bu üretim ve hasat şekli sadece Şanlıurfa’da yapılıyor. Bugün Firik Bulguru için erken buğday hasadında Eyyübiye ilçemizin Turluk Mahallesiydeydik. Tüm üreticilerimize bereketli hasatlar diliyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Eyyübiye Belediyesi’nde Saldırı Sonrası İdari Soruşturma Başlatıldı

Eyyübiye Belediyesi’ne bağlı Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Ek Hizmet Binası’na yapılan saldırı ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Milletvekili Yazmacı: Gazze’de acilen en insani temel ihtiyaçların karşılanmasına olanak tanınmalıdır

TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, 7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Gününün, on binlerce masum Filistinlinin açlıktan ölümle burun buruna kaldığı bir ortamda yaşandığını belirterek, “Gazze’de acilen en insani temel ihtiyaçların karşılanmasına olanak tanınmalıdır.” dedi.

HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN 3 MAHALLEDE HUMMALI ÜSTYAPI ÇALIŞMASI

Haliliye Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü koordinesinde yürütülen üstyapı çalışmalarıyla, Karşıyaka, Devteyşti ve kırsal Susuz Mahallelerinde deforme olan yolları kilitli beton parke taşı ile yenileyerek modern bir görünüme kavuşturuyor.

Bakan Göktaş: Ramazan ayı öncesinde SYDV’lere 837,3 milyon TL kaynak aktardık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin başta gıda olmak üzere temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) toplam 837,3 milyon TL tutarında kaynak aktardıklarını açıkladı.