Yaşanan çatışmalar Gazze’de yardım ihtiyacının artmasına neden olurken uzun yıllardır Filistin genelindeki ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan Türk Kızılay da Gazze içerisindeki yerleşik ekibiyle imkanlar doğrultusunda ihtiyaçları karşılamaya çalışıyor. Türk Kızılay, güvenli ortamın sağlanmasının ardından ise hem Türkiye’den gönderilen hem de bölgeden temin edilen insani yardım malzemeleriyle savaşın mağdur ettiği sivillere desteğini artıracak.

 

Geçmişte olduğu gibi bugün de Filistin’e kesintisiz olarak yardım ulaştıran Türk Kızılay, hem Filistin hem de İsrail’de insani yardım çalışmaları yürütüyor. Filistin’in Gazze Şeridi’ne geçişin olmamasından dolayı ise Türk Kızılay, şu an için Gazze’deki sivillere yereldeki personelinin ulaştırdığı insani yardımlarıyla destek sağlıyor. Bölgeye daha fazla yardım ulaştırmak için de girişimlerde bulunan Türk Kızılay, güvenli bir insani yardım koridoru oluşturulmasının ardından yerel sivil toplum kuruluşlarıyla da iş birliği yaparak daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşacak.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Sayın Cumhurbaşkanım, Şanlıurfa’ya Her Yıl Gelin…

Bazı şehirler vardır; ancak büyük bir misafiri ağırlayacağı zaman üzerindeki mahmurluğu atar. Sokakları hareketlenir, caddeleri canlanır, yıllardır bekleyen dosyalar masaların en üstüne çıkar. Şanlıurfa da ne yazık ki böyle şehirlerden biri.

1 jandarma şehit oldu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kütahya İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Uzman Çavuş Yücel Yeşil’in yol kontrol devriyesi esnasında bir otomobilin çarpması sonucu olay yerinde şehit olduğunu açıkladı.

Vali Şıldak Vakıflar Ve Sgk’yı Ziyaret Etti

Şanlıurfa’da hizmet veren kurumları daha iyi tanımak, genel durumu görmek ve yapılan çalışmaları yerinde incelemek için kurum ziyaretlerini sürdüren Vali Hasan Şıldak, bu kapsamda Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili brifing aldı.

Haliliye’de Bayram Sofralarının Nöbetçileri Hazır: 67 Fırın Açık Olacak

Kurban Bayramı süresince Haliliye ilçesinde vatandaşların mağduriyet yaşamaması için nöbetçi fırın listesi açıklandı. Haliliye Belediyesi’nin koordinesinde belirlenen 67 fırın, bayram boyunca halkın hizmetinde olacak.