Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Tarım-ÜFE’de (2020=100), 2024 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1,74 azalış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 19,79 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 41,07 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,61 artış gerçekleşti.

Sektörlerde bir önceki aya göre, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 1,64 azalış, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 5,55 azalış ve balık ve diğer balıkçılık ürünleri; su ürünleri; balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 0,72 azalış gerçekleşti. Ana gruplarda bir önceki aya göre, tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerde yüzde 8,78 azalış, çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde yüzde 6,57 artış ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 0,12 azalış gerçekleşti.

Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 157,48 artış ile yağlı meyveler, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 16,48 azalış ile sebze ve kavun-karpuz, kök ve yumrular oldu.

 

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

ABD’de sel: 43 ölü, 20 çocuk kayıp

ABD’de meydana gelen sel nedeniyle 43 kişi yaşamını yitirdi, 800’den fazla kişi tahliye edildi.

Şanlıurfa’nın göbeğinde öğrencilere feci dayak! Vuranlar Kick Boks’çu çıktı

Şanlıurfa’da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nde Kick Boks sporu ile ilgilenen öğrenciler arasında çıkan kavga sonucunda dört öğrenci feci şekilde dövülerek hastanelik oldu.

Resmi Gazete’de 19 Yönetmelik Yürürlükten Kaldırıldı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarıyla kamu kurum ve kuruluşlarına ait 19 yönetmelik yürürlükten kaldırıldı.

Başkan Ekinci, Asfalt Çalışmalarını İnceleyerek Mesaiye Başladı

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Bahçelievler Mahallesi’nde devam eden sıcak asfalt çalışmalarını incele Başkan Ekinci, Asfalt Çalışmalarını İnceleyerek Mesaiye Başladı.