Daha önce 5 kişinin işine son verilmişti, ancak RHA Ajans Whatsapp ihbar hattına gelen bilgilere göre, belediye avukatlarının yaptığı çalışma ve incelemeler sonucunda, bankamatikçi olarak tabir edilen ve işe gelmedikleri tespit edilen, Kayyum İbrahim Güneş döneminde usulsüz bir şekilde evraklara imza atan ve çeşitli birimlerde görevlendirilen 22 kişi işten çıkarıldı.

Belediye yetkilileri, yapılan çalışmaların devam edeceğini belirtirken, Suruç Belediyesi basın biriminde de yeniliklere gidildiği bildirildi. Önceki dönemde basın biriminde görev alan eski eleman da işten çıkarıldı.

Öte yandan, Kayyum İbrahim Güneş döneminde basın biriminde uygulanan pozitif ayrımcılık, Şanlıurfa basınında rahatsızlığa neden olmuştu. Bazı basın kuruluşlarına belirli miktarda para yatırılarak haber servis edilmiş, diğer basın kurumları ise yapılan toplantılar, açılışlar ve gösteri etkinliklerine davet edilmemişti. Bu durum, Şanlıurfa basınında tepkilere yol açmış, kaymakam ve belediye başkan vekili İbrahim Güneş’in konuya duyarsız kaldığı ifade edilmişti.

Alınan bilgilere göre, Suruç Belediyesi yönetiminin de hangi basın kuruluşuna ne kadar para ödendiğini araştırdığı ve bu konuda çalışmaların başladığı öğrenildi.

Bu gelişmelerin ardından, Suruç Belediyesi’nde işten çıkarmaların incelemeler sonucunda devam edeceği belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Cezasız Çözüm, Sessiz Başarı: Şanlıurfa’da Eğitimde BİGEP Farkı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan devamsızlıkla mücadele projeleri kapsamında Şanlıurfa’da yürütülen çalışmalar, dikkat çeken bir başarıya imza attı. Şanlıurfa Valiliği himayelerinde, İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda uygulanan Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) ile bugüne kadar 12 bini aşkın öğrenci hiçbir cezai işleme gerek duyulmadan tekrar eğitim sürecine dâhil edildi.

Dört İlçede Aynı Tepki: “Oy Verdik, Hizmet Göremedik”

Şanlıurfa’da DEM Partili belediyelere yönelik hizmet eleştirileri artıyor; vatandaşlar seçim vaatlerinin hayata geçirilmesini istiyor

Suruç Ölüm Yolunda Yine Kaza: 2 Yaralı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi kara yolunda bir kez daha kaza meydana geldi. Akşam saatlerinde gerçekleşen olayda, minibüs ile otomobil çarpıştı. Kazayı görenlerin hızla müdahale ettiği olayda, emniyet ve sağlık ekipleri de derhal bölgeye sevk edildi.

Şanlıurfa’da kurban bağışı rekoru

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğiyle yürüttüğü 2025 Yılı Vekâletle Kurban Organizasyonu kapsamında yurt içi ve yurt dışında toplam 898 bin 450 hisse kurban keserek 37 milyon 285 bin 675 ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırdı.