Şanlıurfa’da İlk Kez Eyyübiye’de Yetiştirildi

                                                            

Tarımsal üretimin başkenti Şanlıurfa’da seracılığın geliştirilmesi, alternatif tarımsal üretim modellerinin tecrübe edilmesi amacıyla Eyyübiye Belediyesi’nce kurulan serada, 17 ay önce dikilen ejder meyvesi fideleri ilk meyvelerini verdi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, belediye meclis üyeleri ve Eyyübiye Sera Kent sorumluları ile birlikte, deneme amaçlı yetiştiriciliği yapılan ejder meyvesinin ilk hasadını gerçekleştirdi. İki farklı çeşitle başlayan ejder meyvesi üretiminin ikinci yıldan sonra meyve vermeye başladığını, ancak Eyyübiye Sera Kent’teki uyum nedeniyle ilk meyveleri 17’nci ayda aldıklarını belirten Başkan Kuş, 2024 yılı itibariyle bu alternatif ürünün asıl verimli çağa ulaşacağını söyledi.

Seçimden önce vaat ettiği ilk projesinin sera kent olduğunu anımsatan Başkan Kuş, “Eyyübiye’ye vaat ettiğimiz bir sera kent projemiz vardı. İki yıl önce temelini atmış olduğumuz sera kentimizin meyvelerini almaya başladık. 17 ay önce diktiğimiz ejder meyvesi çeliklerinden ilk meyveleri alıyoruz. Nasip olursa, 2024 yılında bereketli bir sezon geçireceğiz, hem Şanlıurfa’ya hem de Türkiye’ye üretim noktasında katkı sunmuş olacağız” dedi.

Eyyübiye Sera Kent’in kurulmasına destek veren GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na da şükranlarını sunan Başkan Kuş, “Sera kentimizin kurulmasında bizlere çok ciddi destekler sundular. 2024 yılında temelini atacağımız yeni on dönümlük seramız için de desteklerini sunacaklar. Şimdiden hem GAP İdaremize hem de bakanlığımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Bakan Yerlikaya, 6 yıl önce şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mermer’in ailesini ziyaret etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 yıl önce Barış Pınarı Harekatı sırasında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Yunus Mermer’in ailesini ziyaret etti.

Sarıyer’de Santa Maria Kilisesine silahlı saldırı: 1 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayine katılanlar içinde bulunan 1 kişinin maskeli 2 kişi tarafından silahı saldırıya uğrayarak hayatını kaybettiğini bildirdi.

Harran Hastanesi’ne Yeni Hekim

Harran Hastanesi’nde Yeni Dönem

Bakan Bolat, Irak, Cibuti ve Sudanlı mevkidaşları ile bir araya geldi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak Ticaret Bakanı Atheer Dawood, Cibuti Ticaret Turizm Bakanı Mohamed Warsama Dirieh ve Sudan Ticaret Bakanı Elfatih Abdalla Yousif Abrahim ile İstanbul’da toplantılar gerçekleştirdi.