ŞANLIURFA TRAFİĞİNDE DENETİMLER DAHA DA SIKLAŞTIRILACAK
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, son dönemlerde il genelindeki trafik kazalarında bir artış yaşandığına dikkat çekerek denetim ve bilinçlendirme çalışmalarının daha da yoğunlaştırılacağını söyledi.

Vali Hasan Şıldak başkanlığında trafik kazaları ve kazaların sebebi ile çözümlerine ilişkin toplantı düzenlendi. İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdür Vekili Deniz Yılmaz ile Emniyet ve Jandarma Trafik ekip sorumlularının katıldığı toplantı sonrası bir değerlendirme yapan Vali Hasan Şıldak, Ramazan Bayramından bu yana yaşanan trafik kaza sayısı ortalamasının Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğuna dikkat çekti. Bu konuda vatandaşların daha da duyarlı olmasını isteyen Vali Şıldak; denetim, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarının yüksek seviyeden daha da yüksek seviyeye taşındığını ifade etti.

VALİ ŞILDAK VATANDAŞLARA SESLENDİ
Vali Şıldak değerlendirmesinde “Değerli Vatandaşlarımız; İl Emniyet Müdürümüz ve İl Jandarma Komutanımız ile birlikte trafik kazaları ile ilgili son durumu değerlendirdik. İlimizde maalesef Nisan ayı içerisinde ve geçen yılın aynı dönemine kıyasla trafik kazalarının sayısında bir artış söz konusu. Bunun sebeplerini ve sonuçlarını değerlendirdik. Az önce yaptığımız toplantıda Türkiye’deki artışın da üzerinde bir artışla karşı karşıyayız. Ve maalesef Ramazan Bayramı tatilinden bugüne kadar 12 günlük süre zarfında 12 vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Bu durumların yaşanmaması için bizler denetimlerimizi yüksek seviyeden daha yüksek seviyeye taşıyarak, gerek bilgilendirme ve bilinçlendirme gerekse trafik kontrol ve denetimler vasıtasıyla halkımızın bu olaylardan etkilenmemesi ve kazaların azaltılması konusunda azami gayret gösteriyoruz. Bu gayretin içerisinde eğitim faaliyetlerimiz olduğu gibi trafik denetimlerimiz, radar uygulamalarımız, kırmızı ışık ihlallerine yönelik denetimlerimiz en başka yapılan uygulamalarımız olarak öne çıkıyor. Bizler buradan bir kez daha vatandaşlarımıza sesleniyoruz; değerli Şanlıurfalılar, trafik kazaları pek çok yolculukta maalesef acı tablolara dönüşen, aileleri acıya boğan ve ülkemizin milli servetinin insan sermayesinin yok olmasına neden olan en üzücü tablolardan biridir. Bu tablolarla karşılaşmamak için trafik kurallarına uyulması, bu konuda taviz verilmemesi, başta hız limiti olmak üzere dikkatsizlik, sürücünün telefonla konuşması gibi hususlara dikkat edilmesi ve bunlardan taviz verilmemesi gerekmektedir. Bu kurallara lütfen riayet edelim. Bizlere bu mücadelede destek verin ve hep birlikte bu acıların önüne geçelim” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

TCMB’den elektronik para kuruluşuna faaliyet izni

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) Ziraat Finansal Teknolojiler Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.’ye elektronik para kuruluşu olarak faaliyet göstermek üzere faaliyet izni verilmesine ilişkin kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

THY’nin 12 aylık finansal göstergeleri

Türk Hava Yolları (THY) A.O’nun 2024 yılı faaliyet raporu açıklandı.

Bayram tatilinin ilk gün kaza bilançosu: 5 can kaybı, 1219 yaralı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin birinci günü kaza bilançosunu açıkladı.

Türkiye’de her üç kişiden biri ruhsal bir sorunla mücadele ediyor

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Türkiye’de her üç kişiden birinin ruhsal bir sorunla mücadele ettiğine dikkat çekilirken, Müthiş Psikoloji ‘Sana İyi Gelir’ motosuyla bir sosyal sorumluluk projesi geliştirdi. Düzenlenen açık hava etkinliğinde bini aşkın kişiyi 5 dakikalığına kendilerine vakit ayırmaya davet edilirken, bu kapsamda 233 kişiye ‘Açık Hava Psikolog Koltuğu’nda terapi yapıldı.