Kıtalararası Çanakkale Boğaz Yarışına dünyanın farklı ülkelerinden yüzlerce elit sporcu katıldı.

Ama yarışmaya 8 sporcunun katılımıyla Şanlıurfalılar damgayı vurdu.

Çanakkale Boğazı’nda gerçekleştirilen 36. Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı’na 17 ülkeden yaklaşık 1000 yüzücü Avrupa’dan Asya’ya kulaç attı.

Dünyanın en eski yüzme yarışlarından biri olan Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçme yarışmasının 36’ncısı, Cumhuriyetin 100. yılında Avrupa kıtasındaki Eceabat Sahili’nden start verildi.

Çanakkale Deniz Müzesi’nde sona eren yarışı, Şanlıurfa Master Takımı’nın 8 sporcusu geçerek organizasyonun gündemine oturdu.

Süleyman Hicri, Eyyüp Yabatu, İbrahim İztivan, Mehmet Altun, Aziz Badıllı, Murat Bilen, Safa Mardinli ve Ömer Ölüoğlu’dan oluşan sporcular Uluslararası Çanakkale Boğaz Yarışında tarih yazdı.
Yüzme sporunda İbrahim İztivan yüzme hocası önderliğinde bir bir çığır açan ekip,gençleri yüzme sporuna özendirmeye öncü olan master takımı büyük çaba göstermektedir.

Sporcularımızı tebrik eder, gelecekteki yarışlarda başarılarının devamını dileriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

TÜİK – Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi Ağustos’ta yıllık yüzde 41,55 yükseldi

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi, Ağustos’ta yıllık yüzde 41,55 yükseldi, aylık yüzde 3,45 geriledi.

TFF’den 2025-2026 Sezonu İçin Önemli Kararlar

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, 23 Haziran 2025 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda, 2025-2026 futbol sezonuna ilişkin yeni uygulamaları kamuoyuna duyurdu. Alınan kararlar, özellikle Süper Lig ve TFF 1. Lig kulüplerini yakından ilgilendiriyor.

İsrail’den Gazze’ye tahliye koridoru

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), sivillerin Gazze’nin güneyine tahliyesi için açılan koridorlara ilişkin açıklama yaptı.

Şanlıurfa’da preseli pamuk kaç liradan işlem gördü? İşte detaylar

Şanlıurfa Ticaret Borsasında preseli pamuğun kilogramı en yüksek 46 liradan satıldı.