Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sağlık sorunları nedeniyle görevden affını istedi. Özhaseki, yaptığı açıklamada, 1994 yılında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak başladığı kamu hizmeti kariyerinde, yıllar boyunca çeşitli önemli görevlerde bulunduğunu belirtti.

1994 yılında Kayseri halkının yoğun talebi üzerine belediye başkanı olarak hizmet kervanına katıldığını ifade eden Özhaseki, “Türkiye’nin zor yıllarıydı o dönemler. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak devam eden bu yolculukta doğduğum şehre hizmet etmekten, her bir köşesine emek verip iz bırakmaktan derin bir manevi haz duydum” dedi.

Daha sonraki yıllarda Kayseri Milletvekili, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak Türkiye’ye hizmet ettiğini belirten Özhaseki, bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çalışmanın kendisi için her zaman bir onur vesilesi olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı en büyük doğal afette yaraları sarmak ve yıkılan şehirleri yeniden inşa etmek için tarihi bir sorumluluk üstlendiğini söyleyen Özhaseki, “Hamdolsun; geldiğimiz noktada işlerin çözümünde önemli bir mesafe alınmış oldu. Yol netleşti, yapılacak inşa ve ihya faaliyetleri adım adım belirlendi” dedi.

Sağlık sorunları nedeniyle görevden affını istediğini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiğini belirten Özhaseki, “Aldığım görevler boyunca gece gündüz çalışarak, hiçbir dünyevi hesabın içinde olmadan Hakk’ın rızasını temin etmeyi yegane gaye edinerek çalıştım. Vicdan terazisine uygun düşmeyen bir tutum içinde olmamaya ayrı bir özen gösterdim. Ne kendimin ne de çocuklarımın boğazından haram bir lokma geçmemesine yönelik hassasiyetimi hep diri tuttum” ifadelerini kullandı.

Özhaseki, bundan sonraki dönemde kuracakları aile vakfında sağlığı elverdiği sürece hizmet vermeye devam edeceğini ve ülke için hayırlı olan her işe desteğinin süreceğini belirtti. “Milletimizden haklarını helal etmelerini hususiyle dilerim. Sayın Cumhurbaşkanımıza, göstermiş olduğu güven ve teveccühleri münasebetiyle şükranlarımı arz ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

MEB’den “eğitimde bu hafta” paylaşımı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim alanında 16-22 Eylül tarihleri arasında yaşanan gelişmelere ilişkin paylaşım yaptı.

Şanlıurfa’da Sulama Sezonu Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) yatırımlarının kaynağını teşkil eden su, yaşamsal öneminin yanında tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini oluşturuyor. Ulaştığı her alanda adeta zincirleme bir reaksiyona sebep olan su, hem sektörel hem de sektörler arası hareketliliği tetikliyor. Suyun tarım ve sanayide yarattığı güçlü etki, geniş iş sahalarının doğmasına da vesile oluyor.

Büyükşehir, Çocuklara Unutulmaz Bir Gün Yaşattı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde yetim çocuklar için düzenlediği programla hem gönüllere dokundu hem de miniklere dolu dolu bir eğlence günü yaşattı.

Genç Hafızlara Belgeleri Takdim Edildi

Şanlıurfa Eyyübiye İlçe Müftülüğüne bağlı ‘’Yatılı Kur’an Kurslarında’’ eğitimini tamamlayan genç hafızlara hafızlık belgeleri takdim edildi.