MAHKUMLARA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE SEMİNERİ VERİLDİ

Şanlıurfa İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile bağımlılıkla mücadele kapsamında sürdürülen seminerler devam ediyor. Şanlıurfa Açık Cezaevinde bulunan hükümlü ve tutuklulara ‘’Bağımlılık Semineri’’ verildi.

Seminere İl Müftüsü Ramazan Tolan, Eğitimci Muharrem Çelik, Cezaevi Psikologları ile hükümlü ve tutuklular katıldı.

Seminerde konuşan İl Müftüsü Tolan, zararlı davranışların insan hayatını çok kötü etkilediğini belirterek, ‘’Zararlı davranışların insan hayatını ciddi anlamda etkiliyor. Sonuçları kötü yerlere götürür. Hayatımızı kaliteli hale getirmemiz gerekiyor. İnsanlığa ve topluma faydalı olmamız lazım. Cezaevinin insanı geliştirmesi adına bir fırsat olduğunu unutmayalım. Kitap okuyarak ve farklı sanat dallarıyla ilgilenerek kendinizi yenileyebilirsiniz. Cezaevinin bir imtihan olduğunu unutmayalım. Bunun için sabırlı olmalıyız.’’ diye konuştu.

Eğitimci Muharrem Çelik ise, bağımlılıkla mücadelenin önemine değinerek, ‘’Bağımlılıkla mücadele konusu çok ciddi bir çalışmadır. Gençlerimiz ve çocuklarımız için birlikte toplum olarak bu mücadelenin içerisine girmeliyiz. Bu çalışmaların gelecek ve ülkemiz için önem taşıyor. Bu konuları sizlerle paylaşmamız çok önemli, çünkü sizler bura da kalmayacaksınız yarın sahada bağımlılıkla mücadele kapsamında başta çevreniz olmak üzere hem kendiniz hem de toplum için mücadele edeceksiniz. Bilinçli teknoloji kullanılması konusunda özellikle sosyal medya ve telefon kullanımlarında da bilinçli kullanılması gerekiyor.’’ dedi.

Seminer kapsamında hükümlü ve tutuklular tarafından merak edilen sorular da cevaplandırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Bozdoğan-44 operasyonunda 4 terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında gerçekleştirilen “Bozdoğan-44″ operasyonunda 1’i turuncu, 2’si gri kategoride olan Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu toplam 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Şanlıurfa Dahil 38 İlde DEAŞ Operasyonu: 161 Gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ terör örgütüne yönelik son bir haftada düzenlenen operasyonlarda 161 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

18 ilde eş zamanlı “Sibergöz-30” operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana, Antalya, Elazığ, Manisa ve Ankara merkezli 18 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Sibergöz-30” operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Saraçoğlu: “65 Milyon Lira Verdik, 1. Lig’i Hedefliyoruz”

Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Kemal Saraçoğlu, Kanal Urfa’da katıldığı Spor Zirvesi programında kulübün mali durumu ve hedefleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.