Irak sınırında yürütülen Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde PKK’lı teröristlerin düzenlediği ve 2 askerin şehit olduğu saldırıda yaralanarak hastaneye kaldırılan Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Kızıltaş da yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Kızıltaş, memleketi Şanlıurfa’da son yolculuğuna uğurlandı. Asri mezarlıktaki camiye getirilen şehidin Al Bayraklı tabutuna sarılan yakınları gözyaşlarına boğuldu. Namazın ardından şehit erin naaşı, dua ve gözyaşları arasında şehitlikte defnedildi.

Şehidin cenaze törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Büyükköroğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, askeri yetkililer, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve şehidin yakınları katıldı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

TÜİK- İnternet kullanan bireylerin oranı yüzde 92,3 oldu

Türkiye’de 16-74 yaş grubundaki bireylerde İnternet kullanım oranı 2025 yılında yüzde 90,9 iken 2026 yılında yüzde 92,3’e yükseldi.

Başkan İzol’dan Adana Maçına Davet

Astor Enerji Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Haçım İzol, Adana ve çevre illerdeki tüm Şanlıurfalıları bu akşamki Adanaspor maçına davet etti.

Urfa’da sokak satıcılarına operasyon: 8 gözaltı

Şanlıurfa’da uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen şafak operasyonunda 8 şüpheli yakalandı.

Kahvaltıda Bir Araya Geldiler

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak’la birlikte Gündüzlü Aktif ve Yaşam Merkezinden yararlanan yaşlılar ve Engelsiz Yaşam Merkezinden faydalanan engellilerle kahvaltıda bir araya geldi.