Trafik kazalarının oluşmasında önemli rol oynayan kış mevsimi koşullarına bağlı trafikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri Toplantısı Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali yardımcıları, kaymakamlar ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla Valilik Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yağmur, kar yağışı, sis, buzlanma, tipi gibi trafiği olumsuz etkileyebilecek kış şartlarında vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, güvenli seyahat için alınması gereken tedbirler konuşuldu.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan sunumda; AFAD bünyesinde oluşturulan koordinasyon merkezinin işlevi, kurum ve kuruluşların görev bölümleri, olumsuz hava koşullarına karşı alınan tedbirler, çalışma gruplarının görev ve sorumlulukları anlatıldı.
Toplantıda konuşan Vali Şıldak ise, İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda, acil durumlar karşısında kurum ve kuruluşların görev alanı sınırlaması olmadığını, tüm kuruluşların AFAD koordinasyon merkezinden veya 112 görevlileri tarafından önceliklendirilmiş acil durum bildirilmesi halinde, grupların kendilerine iletilen görevi en kısa sürede yerine getirmekle görevli olduklarını belirtti.
Kış aylarında trafikte seyreden vatandaşların da oluşabilecek olumsuzluklara karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatan Vali Şıldak, “Trafik kurallarına uymak güvenli seyahatin olmazsa olmazı. Özellikle kış aylarında görülen olumsuz hava şartları sebebiyle seyahat etmek zorlaşabiliyor. Trafik kuralları ve trafik işaretleri bu noktada daha da önem kazanıyor. Ayrıca, uzun seyahatler öncesinde hava durumunu kontrol ederek trafiğe çıkmalarını vatandaşlarımıza tavsiye ediyorum” dedi.
Toplantı, kurumların aldığı tedbirlerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Kapıkule Gümrük Kapısı’nda 244 kilogram esrar ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Kapıkule Gümrük Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapmak için gelen iki araca yönelik gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 244 kilogram esrar ele geçirildi.

Yerlikaya: 50 ilde FETÖ operasyonun 286 şüpheli yakalandı, 154’ü tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir ay içinde 50 ilde FETÖ’ye yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 286 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Dr. Veysel Tosun Şanlıurfa Şehir Hastanesi’ne Atandı: Atama Kriterleri Tartışma Konusu Oldu

Daha önce Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü görevinde bulunan Dr. Veysel Tosun’un Şanlıurfa Şehir Hastanesi’ne atandığı belirtildi. Atama kararı, geçmiş görev sürecine ilişkin kamuoyuna yansıyan tartışmalar nedeniyle bazı çevrelerin eleştirilerine konu oldu.

Şehit yakınları ve gazilere doğal gazda indirim

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve BOTAŞ iş birliğiyle ilk kez hayata geçirilecek uygulamayla şehit yakınları ve gazilerin evsel doğal gaz tüketiminde yüzde 50 indirim sağlandı.