ŞANLIURFA – Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), akademik serüveninin 30. yılını düzenlediği kapsamlı bir etkinlikle kutladı. İİBF Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte fakültenin kurumsal gelişim süreci ve akademik birikimi değerlendirildi.

Programa Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, fakülte yönetimi, akademik ve idari personel ile çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Zeynep Müjde Sakar, fakültenin 30 yıllık geçmişine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Fakültemizin temel hedefi; bilimsel ilkelere bağlı, etik değerlere duyarlı, eleştirel ve analitik düşünebilen bireyler yetiştirmektir. Ayrıca araştırma kültürünü güçlendirmek ve topluma katkı sağlayan sürdürülebilir bir akademik yapı oluşturmak önceliklerimiz arasındadır.”

Prof. Dr. Sakar, öğrenci odaklı eğitim anlayışı, akademik mükemmeliyet, sürekli gelişim ve yenilikçilik, uluslararasılaşma hedefi ile bölgeyle güçlü etkileşimin fakültenin stratejik öncelikleri arasında yer aldığını da vurguladı.

Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından fakülteye ait geçmiş dönem görüntülerinden oluşan tanıtım videosunun izlenmesiyle devam etti. Program kapsamında fakülteye katkı sunan akademik ve idari personele 30. yıl anısına teşekkür belgeleri takdim edildi.

Kutlama programı, fakültenin arka bahçesinde düzenlenen kokteyl ve 30. yıl pastasının kesilmesiyle sona erdi.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Urfa’da yağış etkili olmuştu: Yağışlar devam edecek mi?

(RHA AJANS/RHA) – Hafta sonu Şanlıurfa soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında kaldı. Kentte dün sabah erken saatlerde başlayan yağış gün içinde etkisini arttırarak devam etti. AFAD’dan arka arkaya uyarılar geldi. Vatandaşların su baskını, çatı uçması, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi.

Zabıta ve Polisten Okul Güvenliği Denetimi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından okullar bölgesinde şok denetimler yapıldı. Denetimler kapsamında okul servisleri ve okul çevreleri kontrol edilirken, okullara yakın bakkallarda mercek altına alındı. Zabıta ekipleri, Okul çevrelerindeki bakkallarda son kullanma tarihi geçmiş çok sayıda ürüne el koydu.

Pençe-Kilit operasyonunda yaralanan 1 asker şehit oldu

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 4 Temmuz’da yaralanan Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkan, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şehit oldu.

Karaköprü Belediyespor, Kupada Çaykur Rizespor ile Eşleşti

Ziraat Türkiye Kupası 2. eleme turu eşleşmeleri belli oldu. Kupanın sürpriz ekiplerinden Karaköprü Belediyespor’un rakibi Süper Lig temsilcisi Çaykur Rizespor oldu.