ŞANLIURFA – Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yatırım yapmak isteyen sanayici ve girişimciler için 7 Temmuz 2025 Pazartesi günü itibarıyla yeni bir ön tahsis süreci başlatıldı.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak tarafından yapılan açıklamaya göre, başvurular 27 Temmuz 2025 tarihine kadar kabul edilecek. Bu süreçte, toplam 350 bin metrekare büyüklüğe sahip 40 parsel için ön tahsis talebinde bulunulabilecek.

Yatırıma hazır durumda olan mevcut 2 parsel için de aynı tarihler arasında başvuru yapılabileceği bildirildi. Başvurular, e-Devlet üzerinden “turkiye.gov.tr/sanayi-meydip-…” adresinden gerçekleştirilebilecek.

Vali Şıldak, altyapı katılım bedelinin 1.800 TL/m² olarak belirlendiğini, yatırımcılara ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla da ödeme koşullarında iyileştirmeye gidildiğini açıkladı. Buna göre; yatırımcılar toplam tutarın %40’ı yerine yalnızca %20’sini peşin ödeyerek, kalan kısmı üçer aylık periyotlarla 6 taksit şeklinde ödeyebilecek.

Önceki sistemde uygulanan alan bazlı ön tahsis yönteminin yerine, artık parsel bazlı ön tahsis uygulamasına geçildi. Bu sayede yatırımcılar, tahsis edilecek parseli önceden seçebilme imkânına sahip olacak.

Yatırım planlayan tüm girişimcilere çağrıda bulunan Vali Şıldak, başvuru süresi içinde bu fırsatlardan yararlanılmasını istedi.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

ŞANLIURFASPOR, 24 ERZİNCANSPOR’U KONUK EDİYOR

Nesine 2. Lig’in 7. haftasında Şanlıurfaspor, sahasında Anagold 24 Erzincanspor’u ağırlıyor. Taraftarların merakla beklediği karşılaşma 5 Ekim 2025 Pazar günü saat 19.00’da 11 Nisan Stadyumu’nda oynanacak.

Başkan Özyavuz: Asfalt Yol Çalışmalarımıza Devam Ediyoruz

Harran ilçesi kırsal Ahmet kara mahallesinde Harran Belediyesi tarafından mahalle içi asfalt öncesi dolgu ve reglaj çalışmaları başladı.

Şanlıurfa’da 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde hakkında 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı.

Şanlıurfa’daki silahlı kavgada acı haber geldi

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde silahlı kavgada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.Karacadağ Mahallesi’nde, aralarında husumet bulunan iki grup arasında başlayan tartışma silahlı kavgaya dönüştü.