IASC’den yapılan açıklamada tarafların uluslararası insancıl hukuk ve insan hakları hukuku kapsamındaki tüm yükümlülüklerine saygı duymaları yönündeki çağrılarını yineledikleri belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Rehin alınan tüm sivillerin derhal ve koşulsuz serbest bırakılması yönündeki çağrımızı yineliyoruz. Siviller ve onların güvendiği altyapı korunmalıdır. Derhal insani ateşkese ihtiyacımız var. 30 gün oldu. Yeter artık. Bu artık durmalı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’da Elektrik Montajı Sırasında 5 Metreden Düşen İşçi Hayatını Kaybetti

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde, bir çiftlikte elektrik hattı montajı yaptığı sırada yaklaşık 5 metre yükseklikten düşen 57 yaşındaki Ahmet Çakallı, hayatını kaybetti.

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 düzeyinde sabit tuttu

İstanbul, 27 Haziran (Hibya) Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi.

Fıstık Üreticilerinden Yeni Talep: “Antep Fıstığı Değil, Şanlıurfa Fıstığı!”

Bozova Ziraat Odası Başkanı Müslüm Okan, ülkemizde “Antep fıstığı” olarak bilinen fıstığın asıl yetiştirildiği yerin Şanlıurfa ve Bozova olduğunu belirterek, bu ürünün artık “Şanlıurfa fıstığı” olarak anılmasını talep etti.

Şanlıurfa’nın 10 aylık uyuşturucu bilançosu: 639 şüpheli tutuklandı

Şanlıurfa’da ekipler zehir tacirlerine yönelik mücadelesini hız kesmeden sürdürüyor. Ekipler 10 ayda düzenlediği operasyonlarda bin 70 şüphelinin yakalandığı operasyonlarda 639 şüpheli de tutuklandı.