HALİLİYE ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI İLE HEM EĞLENDİLER HEM ÖĞRENDİLER

Haliliye Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkında kırsalda eğitim gören çocuklara yönelik düzenlenen eğitimle miniklere trafik kültürü aşılandı. Uygulamalı olarak öğrenme şansı da yakalayan çocuklar, gönüllerince eğlendi.

Haliliye Çocuk Trafik Eğitim Parkı miniklerin hem öğrendiği hem eğlendiği adres alıyor.

Şanlıurfa Valiliği koordinesinde Haliliye Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde eğitimlerin verildiği Haliliye Çocuk Trafik Eğitim Parkı ile öğrencilere trafik kültürü aşılanıyor. Belediye ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen eğitimlerle ilçe sınırlarındaki okullarda eğitim gören çocuklar, merkez ve kırsal ayrımı yapılmadan planlanan program dahilinde Çocuk Trafik Eğitim Parkına götürülüyor. Burada görevli trafik polisleri tarafından eğitim verilen miniklere başta yayaların dikkat etmesi gereken kurallar olmak üzere, trafik levhaları, trafik ışıkları, tabelaların anlamları öğretiliyor. Yaya geçitleri, yaya üst geçidi ve kavşakların olduğu Çocuk Trafik Parkında tüm kuralları uygulamalı olarak öğrenen minikler, akülü araçlara binerek sürücülük deneyimi yaşıyor. Çocuk Trafik Eğitim Parkında kendilerine ayrılan oyun parkında da gönüllerince eğlenen çocuklara unutulmaz bir gün yaşatılıyor.

Haliliye Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise periyodik olarak düzenlenen program ile merkez ve kırsaldaki öğrencilere yönelik trafik eğitiminin devam edeceği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Vali Ayhan Siverek ‘te domates hasadına katıldı

Vali Ayhan, Siverek kırsalında çiftçilerin domates hasadına katıldı. Vali Ayhan, toprakla buluşan alın terine değer vererek, üreticilerle bir araya geldi.

Suriye’nin kuzeyinde 23 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye’nin kuzeyinde tespit edilen 23 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Viranşehir’de ‘Ben Çözdüm’ Tartışması: Yazmacı mı, Tanal mı?

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Harran Üniversitesi’ne bağlı Sağlık Yüksekokulu’nun Hemşirelik Bölümü’nde yaşanan öğretim üyesi eksikliği sorununun çözülmesi memnuniyetle karşılandı. Ancak sorunun kimin girişimiyle çözüldüğü kamuoyunda tartışma konusu oldu.

Şanlıurfa’da Kaçak Güneş Gözlüğü Operasyonu: 3 Şüpheli Gözaltında

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçuna yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Akçakale ilçesinde operasyon gerçekleştirdi.