Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan ” Erzincan’daki maden kazası sonrası Malatya’nın içme suyu kaynakları kirlendi” iddiasının doğru olmadığı belirtilerek, “Erzincan’ın İliç İlçesi sınırları içinde yer alan altın madeninde meydana gelen heyelan sonrası Fırat Nehri’ ne herhangi bir sızma söz konusu değildir.” ifadesine yer verildi.

Malatya merkez ve ilçelerinde Fırat Nehri’nde içme ve kullanma suyu olarak herhangi bir tesis bulunmadığına değinilen açıklamada  “İçme suyu 7/24 esasıyla kontrol, gözetim altındadır ve testlerde herhangi olumsuzluk tespit edilmemiştir. Kamuoyunu yanlış yönlendirmek amacıyla yapılan manipülatif paylaşımlara itibar etmeyiniz.” denildi.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’da geleceğin müzik ustaları yetiştiriliyor

UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılında Türkiye’de ilk kez kurulan Çocuk Konservatuvarında geleceğin sanatçıları yetiştiriliyor.

Balıkayağı Şanlıurfa-Diyarbakır yönü trafiğe açıldı

Balıkayağı Köprülü Kavşak çalışmalarında Şanlıurfa-Diyarbakır yönü trafiğe açıldı.

İsrail, 2 bine yakın Filistinliyi serbest bıraktı

İsrail, Gazze’deki ateşkes anlaşmasının ilk aşaması kapsamında bin 718’i Gazze Şeridi’nden olmak üzere 2 bine yakın Filistinli esirin tümünü serbest bıraktı.

Akçakale Belediyesi’nden ücretsiz Wi-Fi hizmeti!

Akçakale Belediyesi ilçede bir ilke daha imza atarak Filistin Meydanı’nda kurduğu Wİ-Fİ ile özellikle gençler için ücretsiz ve kotasız internet hizmeti sunuyor.