Cumburbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan kanuna göre, mesleğini serbest olarak icra eden diş tabipleri, ağız ve diş sağlığı muayenehanelerinde diş tabibi istihdam edebilecekler ve istihdam edilebilecek diş tabibi sayısı birden fazla olamayacak.

Ayrıca, ebeler normal doğum sırasında gereken küçük tıbbi müdahaleleri yapabilecekler ve küçük tıbbi müdahalelerin kapsam ve sınırları Bakanlıkça belirlenecek.

Karara göre, eleman temininde güçlük çekilen yerlere 9 bin yeni sözleşmeli sağlık personeli alınacak.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Başkanvekili Aksoy, Personelin Bayramını Kutladı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Av. Ahmet Aksoy, Ramazan Bayramının birinci gününde Makine İkmal ve BEL-SAN personeli ile bir araya gelerek bayramlarını kutladı.

Bayram tatili bilançosu: 62 ölü

Kurban Bayramı tatili boyunca yaşanan kazalarda 62 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail heyeti ikinci aşamaya ilişkin müzakereler için Kahire’ye gidiyor

İsrail Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre İsrail heyeti anlaşmanın ilk aşamasının devam eden uygulanmasını görüşmek üzere yarın Kahire’ye gidecek.

Şanlıurfa’da film gibi Soygun: Polis kıyafeti ile kuyumcu soygunu

Şanlıurfa’nın Eyyübiye Mahallesi’nde, polis kıyafeti giyerek şafak vakti bir kuyumcunun evine giren 7 şüpheli, 2 kilo 300 gram altın ve 10 bin TL çaldı.