DÜNYA HİPERTANSİYON GÜNÜ: HİPERTANSİYON FARKINDALIĞINIZI ARTIRIN!

 

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalında Doç. Dr. Kenan Toprak, 17 Mayıs Hipertansiyon Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Doç. Dr. Toprak, Hipertansiyon, yani yüksek tansiyon, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen, kalp hastalığı, inme ve böbrek yetmezliği gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen sinsi bir durum olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Toprak, “Hipertansiyonun belirtileri genellikle belirgin olmadığı için “sessiz katil” olarak da bilinir. Ancak, düzenli tansiyon ölçümleri ve sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri ile kontrol altına alınabilir ve ciddi komplikasyonlar önlenebilir” dedi.

Doç.  Dr. Toprak şunları söyledi:

“Hipertansiyon teşhisi ve takibi için tansiyonunuzu düzenli olarak ölçtürün.

Tuz tüketimini azaltın, meyve ve sebze ağırlıklı beslenin. Doymuş yağlardan ve işlenmiş gıdalardan kaçının.

 Haftada en az 150 dakika orta yoğunlukta egzersiz yaparak kalp sağlığınızı koruyun.

 Sigara içmekten ve alkol tüketiminden kaçının.

Stresi azaltacak aktiviteler bulun, meditasyon ve yoga gibi tekniklerle ruh sağlığınızı destekleyin.

Hipertansiyonun erken teşhisi ve etkili yönetimi, ciddi sağlık sorunlarının önlenmesinde hayati öneme sahiptir. Bu Dünya Hipertansiyon Günü’nde herkesi tansiyonunu ölçtürmeye ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmeye davet ediyoruz. Unutmayın, sağlığınız en değerli varlığınızdır. Hipertansiyonu ciddiye alın ve kontrol altına almak için gerekli adımları atın.”

Öte yandan 17 Mayıs Hipertansiyon Günü dolayısıyla Harran Üniversitesi Hastanesi girişinde stant açıldı. Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Atlas, Başhemşire ve Eğitim Hemşireleri hastaneye gelen vatandaşları ve hasta yakınlarını bilgilendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Urfa’da kontrolden çıkan otomobil takla: 3 yaralı

Şanlıurfa’da sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı.

Başkan Özyavuz, Vali Şıldak ‘ı ağırladı

İlçe ziyaretleri kapsamında Harran’a gelen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz’u ziyaret ederek, yapılan ve yapılacak olan

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Solmaz İlçe Ziyaretlerine Birecik ile devam etti

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, Hizmet Başkanları ile birlikte, Sağlık tesisleri ziyaretleri kapsamında Birecik devlet hastanesini ziyaret etti.

Karaköprü’de 230 Çocuğa Yüzme Sertifikası

Karaköprü Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yaz sezonu boyunca düzenlenen yüzme kurslarını başarıyla tamamlayan 230 çocuk, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.