İçişleri Bakanı Yerlikaya, Diyarbakır’da JİHA ve Uzaktan Algılama Sistemlerinin desteğiyle Jandarma tarafından düzenlenen büyük çaplı operasyonlarda; 12 milyon 389 bin kök kenevir ve skunk ile 127 kilogram esrar ele geçirilirken, 22 şüphelinin tutuklandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, Lice Cumhuriyet Başsavcılığı ile Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş ve İstihbarat Başkanlıkları ile TEM ve Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları koordinesinde; Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu; Muş, Batman, Bingöl, Mardin, Şanlıurfa ve Elazığ İl Jandarma Komutanlıklarının desteğiyle; Diyarbakır’ın Lice ilçesinde; 143 operasyonel tim, bin 780 personel, 1 S-70 genel maksat helikopteri, 1 ATAK taarruz helikopteri, 2 JİHA ve uzaktan algılama sistemleriyle operasyonlar düzenlendiğini belirtti.

“Diyarbakır Valisi, Lice Kaymakamı, operasyonları koordine eden Lice Cumhuriyet Başsavcılığı, operasyonları gerçekleştiren İl Jandarma Komutanları ve Jandarmayı tebrik eden Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti:

“Uyuşturucuya karşı yürüttüğümüz bu mücadele, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi koruma mücadelesidir. Her sokakta, her caddede, her köşe başında biz varız. Gece gündüz demeden operasyonlarımıza kararlıkla devam ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.”

Hibya Haber Ajansı

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Fırat Kalkanı bölgesinde 7 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 7 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Şanlıurfa’da Şiddetli Dolu Yağışı: Tarlalar Beyaza Büründü

Şanlıurfa’da aniden başlayan şiddetli dolu yağışı, kısa sürede kenti beyaza bürüdü.

Harran Üniversitesi Rektörü Güllüoğlu’ndan Ünlü Felsefeci Arslan’a gönderme

Şanlıurfalı ünlü felsefeci Prof. Dr. Ahmet Arslan ve İbrahim Tatlıses arasında tercih yapması gereken bir tartışma, sosyal medyada dikkat çekti.

Vatandaşlardan Başkan Canpolat’a Büyük Teveccüh

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, AK Parti Haliliye ilçe Teşkilatı ile birlikte Yunus Emre ve Cumhuriyet Caddesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek, talepleri dinledi.