DEM Parti Halfeti eş başkanları, eski Başkan Şeref Albayrak hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

DEM Parti Şanlıurfa İl Örgütü’nden yapılan açıklamaya göre, Yüksek Seçim Kurulu’nun kararının ardından Halfeti Belediyesi’nde beklenmedik bir hareketlilik yaşandı. Belediye eş başkanları ve meclis üyeleri, belediye envanterinde kayıtlı olduğu düşünülen bilgisayarlar, elektronik ekipmanlar ve klasörlerin sivil araçlara yüklenerek kaçırıldığını belirledi.

Açıklamada, belediye içine giren yetkililerin güvenlik kamerası sistemi dahil olmak üzere belediyenin tüm kayıtlarını oluşturan ekipmanların da kaçırıldığı vurgulandı. Yarın eş başkanların mazbatalarını almasının ardından detaylı bir inceleme yapılacak ve kaçırılan ekipmanlarla ilgili tutanak tutulacak.

DEM Parti Halfeti İlçe Örgütü, bu durumun sorumlularını tespit etmek ve halkın güvenliğini sağlamak amacıyla harekete geçti. Suç duyurusunda bulunulacak isimler arasında özellikle eski kayyum Şeref Albayrak’ın da olduğu belirtildi.

Parti yetkilileri, yaşanan bu olayın demokratik süreçlere zarar verdiğini ve halkın iradesine yapılmış bir müdahale olduğunu belirtti. Suç duyurusunun, adil bir yargılama süreci başlatarak adaletin yerini bulmasını amaçladığı ifade edildi.

DEM Parti Halfeti eş başkanları, hırsızlık olayının üzerine gitmek ve ilçe belediyesinin kaynaklarının korunmasını sağlamak için gerekli tüm adımları atmaya kararlı olduklarını vurguladılar. Suç duyurusuyla ilgili gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağı da belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

TÜİK – Türkiye nüfusu 85 milyon 664 bin 944 kişi oldu

İstanbul, 6 Şubat (Hibya)Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye’de ikamet eden nüfus, 31 Aralık 2024 tarihi itibarıyla bir önceki yıla göre 292 bin 567 kişi artarak 85 milyon 664 bin 944 kişi oldu.

Şanlıurfalı Genç Sporcu Türkiye İkincisi Oldu

Bursa’da düzenlenen iller arası müsabakalarda Şanlıurfalı genç sporcu İsmail Felhan, önemli bir başarıya imza attı. Mehmet Zahid Kotku Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Programı öğrencisi olan Felhan, “Emir Buğra Gencan” adına gerçekleştirilen turnuvada Türkiye ikinciliği elde etti.

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu.

Suruç Hokeyi Altın Çocukları Tarihe Altın Harflerle Yazıldı

Kırklareli’nde düzenlenen Erkekler Açıkalan Süper Lig Play-off Şampiyonluk müsabakalarında, Türkiye’nin gözbebeği olan Suruç takımı, müthiş bir performans sergileyerek turnuvayı 3. olarak tamamladı.