Birecik Belediye Eşbaşkanı seçildikten kısa bir süre sonra DEM Parti’den istifa eden Mehmet Begit, katıldığı ilk Urfa Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında DEM Partili meclis üyeleri tarafından protesto edildi.

Birecik ilçesinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) seçilen ancak 29 Nisan’da istifa eden Mehmet Begit’e yönelik tepkiler sürüyor. DEM Partili Meclis üyeleri, Urfa Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Toplantısının 3’üncü oturumuna katılan Begit’i protesto etti. İlk defa büyükşehir meclis toplantısına katılan Begit’i protesto eden meclis üyeleri adına konuşan Urfa Büyükşehir Belediyesi DEM Parti Meclis Eşsözcüsü Gülşen Özer, “Herkesi selamlıyoruz. Ancak burada irade gasp edenleri, halkın iradesine sırt dönenleri, bunu yaptıktan sonra buraya gelen şahsı selamlamıyor ve protesto ediyoruz” dedi.

DEM Partili Meclis üyeleri Özer’in sözlerini uzun süre alkışlayarak, ses çıkarma eylemi yaptı. Ardından konuşan bir diğer Urfa Büyükşehir Belediyesi DEM Parti Meclis Eşsözcüsü Vedat Deniz Aydın, şunları söyledi: “Halk iradesinin üzerinde hiç bir irade yoktur ve bu şahsın yapmış olduğu asılsız iftiraları kabul etmiyoruz. Birecik halkı bahse konu şahsa değil Dem Partiye oy vermiştir. Dem Parti’nin geçmiş parti pratiğine ve örgütlü yapısına oy veren halkın iradesini kendi iradesi olarak gören ve bunu şahsi çıkarları için kullanmak isteyen şahsın yaklaşımı partimizi bağlamamaktadır. Yapmış olduğu kara propaganda kendi şahsi çıkarları içindir. Ne dem parti Birecik ilçe örgütümüzün ne de Birecik meclis üyelerimizin bahse konu şahsa ait onur kırıcı herhangi bir yaklaşımı söz konusu değildir. Bahse konu şahsın yapmış olduğu açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Kendi şahsi düşüncesini Parti’nin tutumu gibi gösterip, halkın iradesini boşa çıkarmaya çalışan ve partimize dönük yapmış olduğu iftiraları reddediyoruz. Halkın iradesini temsil etmeyen bir şahsın halk meclisi olan Şanlıurfa büyükşehir belediyesi meclisinde yeri yoktur. Bu şahıs Birecik halkını temsil etmemektedir. Halk bu şahsı kabul etmemektedir. Her ortamda ve her oturum da bahse konu şahsı kamuya teşhir edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

 “Cumhuriyet’in Şiir 100’ü” Türk Şiirinin Zenginliğini Gözler Önüne Serdi

Haliliye Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin Şiir 100’ü” adlı şiir ve müzik dinletisinde, edebiyat tarihimizin usta isimlerinin birbirinden güzel eserleri öğrencilerimiz tarafından seslendirildi.

Kurban Bayramı Öncesi Şanlıurfa’da Ekmeğe Zam

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Mehmet Emin Karaatlı, Kurban Bayramı öncesi aldığı kararla ekmek fiyatlarına zam yaptı. Yeni düzenlemeye göre, Şanlıurfa’da ekmek fiyatı Cuma gününden itibaren 8 TL olarak belirlendi. Bu fiyat artışı, vatandaşlar arasında çeşitli tepkilere yol açtı.

Haliliye’de Ağaçlandırma Seferberliği Devam Ediyor

Haliliye Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, parklarda mevsim çalışmaları kapsamında ağaçlandırma çalışmalarını hummalı şekilde sürdürüyor.

Şanlıurfa’da Sezonun İlk Yağmuru

Şanlıurfa’da sezonun ilk yağmuru etkili oldu. Özellikle Bozova ile Şanlıurfa arasındaki bölgede yağışın kısa süreli de olsa hissedildiği görüldü.