BM’den yapılan açıklamada Gazze’de çocukların açlıktan öldüğü belirtilerek, hava yoluyla gıda yardımları yapılıyor olsa da kıtlığın önlenmesi için gerekli gıda miktarının garanti altına alınması amacıyla yardımların kara yoluyla güvenli bir şekilde ulaştırılmasına izin verilmesi gerektiği vurgulandı.

Hava yardımlarının Gazze’nin kuzeyinde ‘felaket’ seviyesinde açlıkla karşı karşıya olan insanlara ulaşmak için son çare olarak kullanıldığına dikkati çekilen açıklamada “Devam eden aşırı çabalara rağmen Dünya Gıda Programı, kıtlığı önlemek için gereken büyük miktardaki yardımın ulaştırılmasının tek yolunun kara yolları olduğunu söylüyor.” ifadesine yer verildi.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’da Öğrencilere “Vatanperverlik” Anlatıldı

Şanlıurfa İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü iş birliğiyle yürütülen Değerler Eğitimi kapsamında, Haliliye ilçesindeki Ziyaeddin Akbulut Ortaokulu ve Süreyya Demirkol Ortaokulu’nda öğrencilere “Vatanperverlik” temalı bir eğitim verildi.

Baki Turan yazdı: Urfalı vatandaşın sesine kulak veren kazanır

Şanlıurfalı vatandaşların gündeminde Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimler var.

Milletvekili Özyavuz’dan, Cumhuriyetin 100.Yıl mesajı

MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Urfa’da iki grup arasında silahlı kavga:2 yaralı

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde iki grup arasında çıkan sopalı ve silahlı kavgada 2 kişi yaralandı. 2 şüpheli gözaltına alındı.