Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyeti’dir

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, “Hürriyet ve bağımsızlık aşığı aziz milletimizin binlerce yıllık devlet geleneğiyle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, gelecek nesillere bırakacağımız en büyük mirastır” dedi.

Başkan Kuş, mesajında şunları dile getirdi:

Bugün de dünyanın dört bir tarafını kana bulayan emperyalistlere ve onları taşeronlarına karşı hürriyet ve bağımsızlıktan başka bir düşüncesi olmadan, mucizevi bir mücadele ortaya koyarak ay yıldızlı al bayrağını yücelten aziz milletimiz, çağın gereği ve toplumun gereksinimlerini en iyi şekilde karşılayacak yönetim biçimi olarak cumhuriyeti benimsemiştir.

Binlerce yıllık devlet geleneğini bundan bir asır önce ilan ettiği cumhuriyetle taçlandıran milletimiz, milli ve manevi değerlerini korumuş ve yüceltmiş, her türlü zorluğun karşısında sabır ve cesaretle durmuş, tüm farklılıklarına rağmen tek millet olmayı başarmıştır.

Her mesele karşısında vakur duruşu, mazluma olan şefkati ve zalime karşı şiddetiyle bilinen milletimiz, cumhuriyetimizin yeni yüzyılında da canından kıymetli bildiği tüm değerler etrafında inanç ve kararlılıkla durmaktadır. Masum bebeklerin katledildiği Gazze’den, düşman işgalinden kurtarılan Karabağ’a, medeni dünyanın ortasında kan kusturulan Kırım’dan sömürülen Afrika’ya kadar huzur ve güven arayan tüm insanlığa umut olan yegâne devlet Türkiye Cumhuriyeti’dir.

Hürriyet ve bağımsızlık aşığı aziz milletimizin binlerce yıllık devlet geleneğiyle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, gelecek nesillere bırakacağımız en büyük mirastır derken, onu her alanda koruyup kollayacak, milletimizin huzur ve refahını artıracak adımları yorulmadan, bıkmadan, usanmadan atmamız gerektiğini hatırlatıyorum.

Kıyamete kadar payidar olmasını can-ı gönülden dilediğimiz devletimiz, kutsal vatan toprağımız, hürriyet ve bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımız ve bizi biz yapan kardeşliğimizin devamı için, evlat sevgisini vatan aşkına kurban eden tüm analarımızı saygıyla yâd ediyorum.

Bu vesile ile cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor, bu cennet vatanı bizlere emanet eden tüm aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı kutlu olsun.

–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

ENAG-Tüketici Fiyat Endeksi ocak ayında yüzde 9,38 arttı

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ocak ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı.

Provokatif paylaşım yaptığı değerlendirilen 37 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlar yaptığı değerlendirilen 261 şüpheli hesap yöneticisinin belirlendiğini açıkladı. Yerlikaya, bu kapsamda 37 şüphelinin yakalandığını, diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ettiğini bildirdi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Netanyahu’nun Macron’a yönelik saldırısını kınadı

Ramallah, 20 Ağustos (Hibya) Filistin Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Fransa’nın Filistin Devleti’ni tanıma kararını antisemitizmle ilişkilendiren ve Fransa’nın içişlerine müdahale etmesine izin veren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a yönelik saldırısını şiddetle kınadı.

Büyükşehir, Seyrantepe’ye Yeni Bir Cadde Kazandırıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Seyrantepe Mahallesi’ndeki trafik yoğunluğunu azaltmak ve ulaşımı daha da kolaylaştırmak amacıyla yeni bir cadde açmak için çalışmalarını sürdürüyor.