BAŞKAN MEHMET KUŞ: BU ŞEHRE HİZMET ETMEK EN BÜYÜK ŞEREFTİR

 

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü münasebetiyle yayınladığı mesajında, milli mücadelenin başlatıldığı ve istiklal ateşinin yakıldığı Şanlıurfa’ya hizmet etmenin, en büyük şeref olduğunu söyledi.

Başkan Kuş, mesajında şunları dile getirdi:

Milli ve manevi duygularımızın zirveye ulaştığı Ramazan Bayramı ve 11 Nisan Kurtuluş Bayramı’nı bir arada yaşarken, bizleri bu günlere kavuşturan Cenab-ı Allah’a hamd ediyor, destansı mücadeleleriyle bu onuru bizlere yaşatan kahraman Onikiler’i ve ismini sayamayacağımız nice kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Destansı mücadeleleriyle tarih yazan tüm Şanlıurfalı hemşehrilerimin aziz hatıralarını tazimle yâd ediyorum.

Tarih boyunca her türlü zorluğu olağanüstü fedakârlık ve kahramanlıkla aşmasını bilen milletimizin, ulusal kurtuluş mücadelemizin fitilini ateşleyen hareketi 11 Nisan 1920 günü Urfa’da zafere dönüşmüştür. Düşman işgali altındaki şehirlerimize dalga dalga yayılan bu hareket, hürriyet ve bağımsızlığından ödün vermeyen milletimizin yeni devletini kurmasına ve ay yıldızlı bayrağımızın özgürce dalgalandığı vatan topraklarının yeniden kutsanmasına vesile olmuştur.

Bugün üzerinde başı dik, alnı açık özgürce yaşadığımız şehrimizin ve ülkemizin, aziz şehitlerimizin pâk kanları karşılığında bizlere emanet olarak bırakıldığı bilinciyle bu emanete sahip çıkmak, şehrimizi her alanda en iyi konuma getirmek, insanımıza hizmet ulaştırmak için çalışmak sorumluluğu üzerimizdedir. Bu şehre ve bu şehrin aziz insanlarını hizmet etmek, şüphesiz şereflerin en büyüğüdür.

Kurtuluş mücadelemizin adımlarının atıldığı, hazırlıklarının yapıldığı Eyyübiye gibi bir ilçeye, peygamberlerin ayak bastığı bu mübarek şehir Şanlıurfa’ya hizmet etme şerefini bizlere nasip eden Cenab-ı Mevla’ma hamd ediyorum. Şehrimizin kurtuluşu ve milletimizin istikbali için canlarını feda eden tüm milli mücadele kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve ebediyete göç eden gazilerimizi rahmetle anıyor, Şanlıurfalı hemşehrilerimin 11 Nisan Kurtuluş Bayramı’nı ve mübarek Ramazan Bayramı’nı bir kez daha tebrik ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

2. Lig Kulüpler Birliği Yönetimi, Hacıosmanoğlu’nu ziyaret etti

Türkiye 2. Lig Kulüpler Birliği yönetim kurulu üyeleri, Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’nu ziyaret etti.

TÜİK – Güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 1,0 yükseldi

İstanbul, 24 Kasım (Hibya) – Güven endeksi Kasım ayında hizmet sektöründe yüzde 1,0 yükseldi.

Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi Tebliğinde Değişiklik:Yetki Bakanlığa Verildi

Ticaret Bakanlığı, Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi (İYS) kapsamında faaliyet gösteren entegratör firmaları yakından ilgilendiren önemli bir düzenlemeye imza attı.

Viranşehir’de Kriz Masası’nda Hava Koşulları Değerlendirildi

Viranşehir Belediye Eşbaşkanı Serhat Dicle İnan, Kriz Masası toplantısında saha çalışmaları ve alınan tedbirlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.