Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle Balıkayağı Bulvarı’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte Şanlıurfa’ya bir köprülü kavşak daha kazandırılıyor. 18 ayda tamamlanması beklenilen Köprülü Kavşak için devreye giren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle Köprülü Kavşak 5 ayda tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak.

Balıkayağı Bulvarında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürürken Park ve Bahçeler Daire Başkanlığ ekipleri Başkan Beyazgül’ün talimatlarıyla bölgede kaldırımlarda ve refüjlerde bulunan ağaçları iş makineleri yardımıyla yerinden sökerek budama işlemini yaptıktan sonra Buluntu Hoca Bulvarında toprakla buluşturuyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Meclis Üyesi Faruk Bayuk ile birlikte Balıkayağı Köprülü Kavşak ile alternatif yol çalışmasını inceledi. Vatandaşlarla da bir araya gelen Başkan Beyazgül, ulaşımın yan yollardan sağlanacağını ifade etti.

Karaköprü ilçesinde ikamet eden vatandaşlar Köprülü Kavşak ile birlikte ilçede ulaşımın daha da rahatlayacağını ifade ederek Başkan Beyazgül’e teşekkür ettiler.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI’’

Şehir merkezinden Diyarbakır yoluna transit geçişin sağlanması için Balıkayağı Köprülü Kavşak çalışmasının devam ettiğini anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Balıkayağı Köprülü Kavşağı İnşallah Karaköprü ilçesine girişi büyük bir oranda rahatlatacaktır. Karayolları tarafından yapılmakta olan Balıkayağı Köprülü Kavşağı çalışması için alternatif yollar belirledik ve bu yollarda asfaltlama çalışması yapıyoruz. Alternatif yollar için ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Köprülü kavşak projesi için çok uzun süren görüşmelerde bulunduk. Balıkayağı Köprülü Kavşağın yapılmasıyla Karaköprü güzergahı daha seri olarak geçilecek. Bundan sonraki aşamada ise Fuar Kavşağı ile Azerbaycan ve Buluntu Hoca kavşağı olarak devam edecektir. Şanlıurfa merkezden çıkan araçlar hiçbir yere takılmadan yoluna devam edecek. Tüm ekiplerimiz burada görev yapıyor. Fen İşleri Daire Başkanlığımıza bağlı ekiplerimiz gece boyunca çalışmalarını sürdürecek. Halkımızın sıkıntı çekmemesi için ne gerekiyorsa yapacaklar. Yan yollarda çalışmalar devam ediyor. Ümidimiz bunun da kısa sürede bitirilerek vatandaşların hizmetine sunmaktır. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığımızla irtibat halindeyiz. Köprülü Kavşağın süresi 18 ay olarak ihale de belirlenmişti. Girişimlerimiz sonucu 5 aya düşürüldü. Şimdi 5 ayda bitirilmesi noktasında da ısrarlı ve kararlı duruşumuz olacaktır. Balıkayağı Köprülü Kavşak projesi memleketimiz için hayırlı ve uğurlu olsun’’ dedi.

Balıkayağı Bulvarında yapılacak olan kavşak tamamlandığında Abide Kavşağından yola çıkan bir araç sırasıyla Balıkayağı Körprülü kavşağı ve devamında yapılacak olan GAP Bulvarı Köprülü Kavşağını da geçerek Şanlıurfa GAP Havalimanına sinyalize olmadan transit geçiş sağlanmış olacak.

ALTERNATİF GÜZERGÂHLAR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, belirlenen yol güzergahlarında yön levhaları ve işaretleme çalışmalarını tamamladı. Balıkayağı Bulvarı, Köprülü kavşak çalışması nedeniyle bu hafta içerisinde ulaşıma kapanacak. Karaköprü ilçesi ve Diyarbakır yolunu kullanacak olan sürücüler alternatif yollara yönlendirilecek.

İŞTE O GÜZERGÂHLAR

Balıkayağı Kavşak çalışması süresince vatandaşlarımız alternatif güzergâh olarak kullanacağı güzergah; Abide istikametinden gelip Diyarbakır (GAP Havalimanı) yönüne devam etmek isteyen vatandaşlarımızın, Narlıdere Köprülü Kavşağından sola dönerek Çardaklıkaya bulvarını kullanarak Fuar Alanından veya Azerbaycan bulvarından Diyarbakır yoluna katılım sağlanması. Diyarbakır (GAP Havalimanı) yönünden gelip Otogar-Şehir Merkezi (Abide) istikametine devam etmek isteyen vatandaşlarımızın ise, Azerbaycan Bulvarından-Fuar Alanı Kavşağından – 402 Caddeden sağa dönerek Çardaklıkaya bulvarına katılıp devamında Narlıdere Kavşağından sağa dönerek şehir merkezine devam etmeleri gerekmektedir. Şehir içi toplu taşıma hatlarımızda faaliyet gösteren 73-73A-70 numaralı otobüs hatları çalışma süresince Mehmet Hafız Bulvarını kullanacaktır. Tüm ağır vasıta araçlarımız Buluntu Hoca Bulvarını kullanacaktır.

Vatandaşlarımızın trafik işaret ve uyarı levhalarına uymaları büyük önem arz etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

9 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre Irak’ın kuzeyindeki Gara ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen 9 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

TCMB – Kısa vadeli dış borç stoku geriledi

İstanbul, 18 Ağustos (Hibya) – Türkiye’nin kısa vadeli dış borç (KVDB) stoku, bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,3 azalışla 2025 yılı 2. çeyrek dönemi itibarıyla 168,2 milyar dolara geriledi.

Şanlıurfa’da su kesintisi !

Şanlıurfa ‘nın Haliliye ilçesi Devteyşti mahallesinde su kesintisi yaşanacak.

Başkan Yetim: İlimizi Yeşil Sanayi Ve Yenilenebilir Enerji Merkezi Haline Getireceğiz

ŞUTSO AB Bilgi Merkezi’nin organize ettiği “Sanayide Yeşil Dönüşüm ve Etkileri” başlıklı panel ve eğitim programı ŞUTGEM’de düzenlendi. Programda konuşan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, “Hem sanayicilerimizin küresel pazardaki rekabet gücünün ve sahip olduğu ekonomik payının artmasını, hem de kentimizin yeşil sanayi ve yenilenebilir enerji yatırımlarının merkezi haline gelmesini, dolayısıyla da yatırım, üretim, istihdam ve ihracat üssü haline gelmesini istiyoruz” dedi.