Küçük dokunuşlar her zaman beraberinde büyük başarıları getirmiştir.

Yıllardır bu soruna çözüm aranırken bir daire başkanının olaya küçük dokunuşlar yapmasından sonra belediye havuzları adeta vatandaşlar için birinci alternatif oldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Küçük’ün sisteme koyup uyguladığı sitemle vatandaş ve çocukların alternatifi belediyelerin havuzları oldu. Daire Başkanı Küçük’ün önderliğinde havuzlarda başlatılan randevulu sistemle beraber belediye havuzlarına rağbet artmakla kalmamış üstelik havuzlarda daha sistemli bir şekilde vatandaşların yararlanması sağlanıyor.

Boğulma vakalarının ciddi oranda düşmesinde Şanlıurfa Belediyesinin yaptırdığı ücretsiz yüzme havuzlarının katkısının büyük oldu. Şanlıurfalı, çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin yaz döneminde kanalda serinlemek yerine belediyenin ücretsiz yüzme havuzlarına gidince, her yıl yürek yakan kanallardaki boğulmalar da azaldı. Boğulma vakası sayısı bakımında 2012 yılına kadar Türkiye birincisi olan Şanlıurfa’nın bu yıl boğulma vakasında büyük düşüş yaşanması yetkilileri de sevindirdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kentin Süleymaniye, Beykapısı ve Osmanlı Mahallelerinde ücretsiz yüzme havuzlarında yaz döneminde 900 çocuğa ücretsiz yüzme kursu verilirken, günlük ortalama olarak bu havuzlarda 900 ila 1200 arasında çocuk serinlemek için yüzme havuzlarını tercih ediyor.

Küçük’ün katkısı yadsınamayacak kadar büyük

Havuzlara gelen çocukların %80’i yüzme hocaları tarafından yüzmeyi öğrendi. Yüzme havuzlarına ortalama 8 ile 17 yaş arasındaki çocuklara hizmet veriliyor, serinlemek ve eğlenmek için yüzme havuzlarına gelen çocuklarından sadece kimliklerini yanlarında getirmeleri yeterli olurken, havlu, şort ve bone de ücretsiz veriyor. Özellikle randevulu sisteme geçilmesi ve havuzların profesyonel ekiple yürütülmesi, yığılmasının önlenmesi derken Daire başkanı Mehmet Küçük’ün payı yadsınamayacak kadar büyük.

Kent genelinde bu denli başarılı uygulamaların ve bu denli topluma yararlı projelerin halkla buluşması noktasında bu tür insanların görev alması adeta kent için biçilmiş kaftan.

 

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Astor Enerji Şanlıurfaspor ‘Ulusal Kulüp Lisansı’ aldı

Türkiye Futbol Federasyonu,Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatını yerine getiren Astor Enerji Şanlıurfaspor’a ulusal lisansı verdi.

Şanlıurfa’da Depremden Sonra Asıl Soru: Hazır mıyız?

Deprem birkaç saniye sürdü, ama Şanlıurfa’nın önüne yıllardır ertelenen soruları yeniden koydu.

IDF: Kısa süre önce İran’dan İsrail topraklarına doğru füzeler fırlatıldı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), kısa bir süre önce İran’dan İsrail topraklarına doğru füzeler fırlatıldığını tespit ettiklerini açıkladı.

Alhas Ailesinin Acı Günü

Alhas Ailesi’nin ileri gelenlerinden Nihat Alhas (86), uzun süredir yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vefat etti.