AFAD Başkanı Memiş’in açıklaması şu şekilde:

“Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. 7 vatandaşımız da yaralanmıştı. Dü n olayın olduğu andan itibaren bu saate kadar çalışmalarımız aralıksız ve kesintisiz olarak sürdürülmektedir.

Toplamda yaklaşık 500 arama kurtarma profesyonel ekip olmak üzere müdahalemiz devam etmektedir.

Şu ana kadar asılı kalan kabinlerden 16 kabinde 128 vatandaşımızın tahliyesini zor koşullarda gerçekleştirmiş olduk. Şu an da 8 kabinde 43 vatandaşımızın tahliye işlemleri devam ediyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığımızın 4 helikopteri ile birlikte kurtarma çalışmalarını sürdürüyoruz. Aynı zamanda karadan da özel ekipmanları olan profesyonel ekiplerimizle birlikte kabinlere ulaşıp oradan ip yardımıyla tahliyelerini gerçekleştiriyoruz.

Jandarmamızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı helikopterlerimiz de var ancak bölgede rüzgardan kaynaklı uçuşlarda sorun yaşanıyor. Buna rağmen çok güçlü bir müdahale yaptığımızı söyleyebiliriz.

İnşallah hava kararmadan operasyonumuzu tamamlamayı ümit ediyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

Vatandaşlarımızla sürekli irtibat halindeyiz sağlık durumlarının da iyi olduğunu biliyoruz.  İnşallah kısa süre içerisinde netice alacağız.”

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Sigaraya 5 lira zam

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, bir sigara grubuna 5 lira zam yapıldığını açıkladı.

 Tarihi Ve Doğasıyla Büyüleyen Halfeti’de Kırsal Yollar Yenileniyor

Tarihiyle büyüleyen, doğasıyla nefes kesen “saklı cennet” Halfeti’de ulaşım artık daha konforlu hale geliyor.

Bakan Yumaklı: Milli Parklar Kanunu ülkemize hayırlı olsun

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilen Milli Parklar Kanunu için açıklama yaptı.

81 ilde Çember 9 Operasyonu: 2 bin 842 firari yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 3 gün içinde 81 ilde eş zamanlı olarak aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen Çember-9 operasyonlarında arama kaydı bulunan 2 bin 842 firarinin yakalandığını açıkladı.