Hükümet yetkilileri 17 bin TL olan asgari ücrete zam yapmayacaklarını açıklarken yılın henüz ilk 7 ayında açlık sınırı asgari ücreti miktarını geride bıraktı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) Haziran ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırma raporunu açıkladı. Verilere göre, 4 kişilik bir aile için açlık sınırı 19 bin TL’yi, yoksulluk sınırı ise 65 bin TL’yi geçti.

‘ASGARİ ÜCRET ERİMEYE DEVAM EDİYOR’

Asgari ücretin açlık sınırı karşısında erimeye devam ettiği belirtilen raporda, açlık sınırı üzerinden hane halkı tüketim harcamaları esas alınarak yapıldığına işaret edildi. Raporda, yoksulluk sınırı 65 bin 874 TL, açlık sınırı ise 19 bin 45 TL olarak açıklandı. Bir ailenin beslenmesi için gerekli gıda harcamasının tutarının hesaplandığı raporda, yetişkin bir erkeğin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için tüketmesi gereken gıdaların aylık karşılığı 5 bin 330 TL, bir kadın için 5 bin 56 TL, 15-18 yaş bir genç için 5 bin 336 TL, 4-6 yaş arası bir çocuk için ise 3 bin 323 TL olduğu kaydedildi.

Söz konusu tutarların ailenin sadece gıda için yapması gereken zorunlu harcama tutarı olduğuna vurgu yapılan raporda, sağlık, barınma, ısınma, ulaşım ve eğitim gibi giderler ile hesaplandığında ise bir ailenin yapması gereken harcama tutarının 65 bin 874 TL olarak hesaplandığına dikkat çekildi.

(MA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Erbakan’dan kayyum açıklaması: En baştan tedbir alınmalıydı!

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

TFF: Bölgesel Amatör Lig Play-Off Finalleri başlıyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgesel Amatör Lig Play-Off Finalleri’nin başladığını bildirdi.

Şanlıurfa’da şehitler için mevlit okutuldu

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kurtuluş savaşında hayatını kaybedenler ve tüm şehitler için Dergah Camiinde mevlit okutuldu.

Şanlıurfa’da motosiklet hırsızlığı operasyonu: 6 gözaltı

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde motosiklet hırsızlarına yönelik operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı, çalıntı 5 motosiklet ele geçirildi.