Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından düzenlenen ve Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklenen ‘Filistin için Çocuklarla El Elele Zinciri’ etkinliğine soğuk havaya rağmen 5 bini aşkın çocuk, aileleriyle birlikte katıldı.

 Etkinlik kapsamında el ele tutuşan çocuklar, Tophane Meydanı ile Setbaşı Köprüsü arasındaki 1,5 kilometrelik güzergahta zincir oluşturdu. Çocuklar, etkinlik kapsamında Tarihi Belediye Binası önündeki UNESCO Meydanı’nda bir araya gelip, ‘Free Gaza’ yazısı oluşturdu ve tüm dünyaya ‘Özgür Filistin’ taleplerini duyurdu.

Etkinlik sırasında çocuklar, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önünde Filistin’e özgürlük yürüyüşüne başladı. İnönü ve Cumhuriyet Caddesi üzerinden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar devam eden yürüyüşe, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Gönüllü Kuruluşlar Platformu yöneticileri de katılarak destek verdi. İnönü ve Cumhuriyet Caddesi üzerinden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar sloganlarla yürüyen çocuklara Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Gönüllü Kuruluşlar Platformunu oluşturan kuruluşların yöneticileri de eşlik etti.

Meydanda düzenlenen mitingde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Buradan Amerika’ya ve İsrail’e sesleniyoruz. Bırak kadına şiddeti, Filistin’de kadınlar ve masum çocuklar katlediliyor. Allah aşkına siz ne yapıyorsunuz? Ukrayna Rusya Savaşında 20 ayda 510 tane çocuk ölmüş, Filistin’de Gazze’de 45 günde 5 binden fazla çocuk öldü. İki tane fok balığı buzullarda mahsur kaldı diye, bir tane sokak köpeği yaralandı diye ortalığı ayağa kaldıranlar maalesef diri diri çocuklarımız, masum kadınlar ve yaşlılar katledilirken kılları bile kıpırdamıyor. O yüzden de sizin buraya gelmeniz, bu manada her an sözünüzü söylemeniz, duruşunuzu sergilemeniz, onlardan alışveriş yapmamanız çok ama çok kıymetli. Zannetmeyin ki ben alışveriş yapmayınca bu iş hallolacak mı? Evet hallolacak. Sadece ben mi demeyeceksin. Bu konuda protestonu, duruşunu ortaya koyacaksın. Ve Allah’ın izniyle göreceksin ki o zaman nasıl İsrail ve Amerika bundan vazgeçecek. Siz hiç düşündünüz mü? Bu katliamın daha ikinci gününde ayakta durmaya hali olmayan Amerikan Devlet Başkanı Biden İsrail’e gitti değil mi. Can tehlikesine rağmen gitti. Ve yine dünyanın süper güçlerinden biri olan Almanya’nın Başbakanı bu sorunun üçüncü gününde İsrail’e gitti. Acaba hangi güç onları oraya götürdü” diye konuştu.

Etkinlik, çocukların şiirler ve marşlar okumasıyla sona erdi, ardından kırmızı ve beyaz balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Vali Şıldak, gençlik ve Spor tesislerini inceledi ve gençlerle buluştu

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, hafta sonunu kentte bulunan spor tesislerini inceleyerek değerlendirdi.

Hilvan YEG Heyetin Büyükelçiliklere Çalışma Ziyareti

Hilvan Yerel Eylem Grubu heyeti LEADER yaklaşımı kapsamında Balkan ülkelerine çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Balıkesir’de art arda üç deprem

Balıkesir Sındırgı’da 4.1, 4.4 ve 4.5 büyüklüğünde peş peşe depremler meydana geldi.

Başkan Karadağ’dan Berat Kandili Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.