Orman Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan ağaçlandırma seferberliği tüm hızıyla sürüyor. Kentin yeşil alanlarını artırmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Karaköprü ilçesine bağlı Sancak Mahallesi’nde 51 hektarlık alanda ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor.

Arazinin ağaçlandırılmasıyla birlikte Şanlıurfa’nın oksijen oranının artması ve şehrin daha yeşil bir görünüme kavuşması hedefleniyor.

Yaklaşan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü öncesinde hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyen Orman Bölge Müdürü İsmail Poyraz, yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Poyraz yaptığı açıklamada, “Başlattığımız ağaçlandırma seferberliği kapsamında bu alanı ele aldık. Öncelikle terasları ve dikim çukurlarını belirledik. Arazi işlemesi bitme aşamasına geldi. Yaklaşık 63 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Çeşitli bitki türleriyle bu bölgeyi yeşillendirerek kentimize yeni akciğerler kazandıracağız. Halkımızın da bu yönde talepleri vardı, çalışmalarımızdan memnuniyet duyuyorlar,” dedi.

Poyraz, ayrıca tüm vatandaşları 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliklerine katılmaya davet etti.

Arazi incelemesinde Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Taşan, Şanlıurfa Orman İşletme Müdürü Süleyman Kızıl ve teknik ekip de yer aldı.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Başkan Beyazgül, ‘’Üst geçitlerimiz hayırlı olsun’’

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi hem trafik akışını rahatlatmak hem de yayaların can güvenliğini sağlamak amacıyla şehrin çeşitli noktalarında modern yaya üst geçitleri yapmaya devam ediyor.

Başkan Baydilli’den Öğretmenler Günü Mesajı

 Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayarak geleceğin mimarları olan öğretmenlerin toplumda her zaman değer görmesi ve hatırlanması gerektiğini söyledi

Başkan Coşkun:19 Mayıs Ruhu Geleceğe Umut Taşıyor

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, bugünün, milletimizin özgürlük ve bağımsızlık inancıyla emperyalist işgalcilere karşı başlattığı Millî Mücadele’nin ilk adımının atıldığı anlamlı bir gün olduğunu belirtti.

Bayramda Trenlere Ek Sefer ve Ek Kapasite Artışı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla artan yolcu talebini karşılamak amacıyla yüksek hızlı tren (YHT), anahat ve bölgesel trenlerde toplam 12 bin 786 kişilik ek kapasite artışı yapılacağını duyurdu.