Bakan Yerlikaya, 8 ilde DEAŞ Terör Örgütü ne yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Bozdoğan-16” operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

1 Haziran 2023-23 Mart 2024 tarihleri arasında DEAŞ Terör Örgütüne yönelik toplam bin 316 operasyon düzenlendiğini aktaran Yerlikaya, operasyonlarda 2 bin 733 şüphelinin yakalandığını ve bunlardan; 692’sinin tutuklanarak, 529’unun hakkında adli kontrol kararı verildiğini açıkladı. 

Yerlikaya, teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacaklarını vurgulayarak, ”Tek bir hedefimiz var; O da son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sizlerin duası ve desteği ile durmadan, duraksamadan mücadele etmek.” dedi.

Cumhuriyet Başsavcılıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, İzmir ve Konya’da düzenlenen operasyonlar sonucu hakkında Yerlikaya şu açıklamada bulundu:

”Adana’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 3 şüpheli yakalandı. Afyonkarahisar’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 4 şüpheli yakalandı. Ankara’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 13 şüpheli yakalandı. Düzce’de DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 1 şüpheli yakalandı. Eskişehir’de DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 3 şüpheli yakalandı. Gaziantep’te DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 2 şüpheli yakalandı. İzmir’de DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 10 şüpheli yakalandı. Konya’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 4 şüpheli yakalandı.”

Cumhuriyet Başsavcılıklarını ve operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik eden Yerlikaya, ”Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Haliliye Belediyesi’nden BESYO, POMEM VE ASEM’e hazırlanan gençlere destek

Haliliye Belediyesi bünyesinde hizmet veren Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM), Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ve Astsubay Eğitim Merkezleri (ASEM) kursları devam ediyor.

Siyasilerden Van’da meydana gelen depreme ilişkin geçmiş olsun mesajı

Siyasiler, bugün sabah saatlerinde Van’da meydana gelen depreme ilişkin geçmiş olsun mesajı yayımladı.

Yumaklı: TMO üreticilerimize 120 milyar lira tutarında ödeme yaptı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) hububat alımları kapsamında hasat sezonunun başından bu yana 769 merkezde 11,5 milyon ton ürün aldığını ve üreticilere yaklaşık 120 milyar lira ödeme yapıldığını açıkladı.

Süleyman Turan Yazdı: Tarım anları betonlar altında

Genelde dünyanın özelde Türkiye’nin sayılı tarım şehirlerinden olan Şanlıurfa şu sıralar beton şehri olarak anılmaya başlandı.