Bakan Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

“İl Jandarma Komutanlıklarımızın Muğla, İzmir, Çanakkale ve Tekirdağ’da düzenledikleri operasyonlarda 85 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. 64’ü tutuklandı. 21’ine adli kontrol kararı verildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığımızın düzenlediği operasyonda 42 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Bunların 35’i tutuklandı, 7’si hakkında adli kontrol kararı verildi.

İzmir İl Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarımızca düzenlenen İHA destekli operasyonda 26 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Bunlardan 19’u tutuklandı, 4’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. 3 şahsın da tutuksuz yargılanması devam edecek.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığımızca düzenlenen operasyonda 14 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Bunlardan 8’i tutuklandı, 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi. 4 şahsın da tutuksuz yargılanması devam edecek.

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığımızca düzenlenen operasyonda ise 3 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Bunlardan 2’si tutuklandı, 1’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Göçmen kaçakçılığı organizatörlerine göz açtırmıyoruz. Her an enselerindeyiz. Düzensiz göçle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek.”

 

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Ankara merkezli Narkogüç operasyonu: 210 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara merkezli 32 ilde düzenlenen Narkogüç operasyonları kapsamında örgüt liderliğini yabancı uyruklu Jamukhan Ulus’un yaptığı zehir taciri ile 210 şüpheli şahsın yakalandığını bildirdi.

Ceylanpınar’da Bilgi Yarışması Heyecanı

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde, İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik geniş katılımlı bir bilgi yarışması düzenlendi. İlçedeki farklı kurslardan katılan 140 öğrenci, bilgilerini sınamak için ter döktü.

Kurtuluş Temalı Işık Ve Lazer Gösterisi Tarihi Urfa Kalesine Yansıtıldı

 Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi, ‘’Birlikte Kurduk, Birlikte Kutlayalım’’ temasıyla çeşitli etkinliklerle kurtuluş gününü kutluyor. Tarihi Urfa Kalesine yansıtılan Kurtuluş temalı ışık ve lazer gösterisi izleyenleri büyüledi.

Merkez İlçelerde Yeni Hükümet Konakları Vatandaşın Hizmetinde

Şanlıurfa’nın merkez ilçelerinden Haliliye ve Karaköprü Kaymakamlıkları vatandaşlara hizmetlerini yeni Hükümet Konaklarında vermeye başladı.