Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından hazırlanan Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde değişiklik yaptı. Resmî Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, sigorta primleri ve sigorta bedelleri artırılırken, belirlenen tutarların her ay Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranında güncelleneceği açıklandı.

Sigorta Primlerinde Artış

Yeni tarifeye göre, binaların asgari sigorta primleri risk grubuna göre 371 TL ile 1.441 TL arasında değişecek. Ayrıca, yapı tarzına göre sigorta prim oranları güncellendi.

Sigorta Bedellerinde Güncelleme

Daha önce 1 milyon 272 bin TL olan en yüksek sigorta bedeli 1 milyon 704 bin 162 TL’ye yükseltildi. Betonarme yapılar için sigorta bedeli hesabına esas metrekare bedeli 8.039 TL, diğer yapılar için ise 5.359 TL olarak belirlendi.

Her Ay ÜFE Oranında Güncellenecek

Yeni eklenen 8/A maddesi ile sigorta primleri ve bedelleri, her ay TÜİK tarafından açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranında artırılacak. Ancak, eğer endeks düşerse primler sabit kalacak.

Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Yeni düzenleme, Resmî Gazete’de yayımlandığı tarihten bir gün sonra yürürlüğe girecek ve Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından uygulanacak.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’da Yüzlerce öğrenciye ‘Bağımlılıkla Mücadele” Semineri Verildi

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi ve Özel Eğitim Rehberlik Birimi işbirliğiyle,Şanlıurfa’da 6 okulda Bin 250 öğrenciye bağımlılıkla mücadele semineri verildi.

Sındırgı’da 6,1 Büyüklüğünde Deprem! İstanbul ve Çevre İller de Sallandı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre, saat 22.48’de gerçekleşen Balıkesir depremi, yerin yaklaşık 6 kilometre derinliğinde kaydedildi.

Tarihi Siverek Kalesi gün yüzüne çıkarılıyor

Siverek Belediyesi kentin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla başlattığı çalışmalar sürüyor.

“Türkiye Medya Ombudsman kararı” paylaşımlarına yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından “Türkiye Medya Ombudsman kararı” başlığıyla yapılan paylaşımların dezenformasyon olduğunu açıkladı.