Şanlıurfa’da her yıl büyük umutlarla düzenlenen Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı, bu yıl da beklenen ilgiyi karşılayamadı. Fuar alanındaki geniş boşluklar, düşük katılımcı sayısı ve yetersiz organizasyon anlayışı, sektör temsilcilerinin ve vatandaşların sert eleştirilerine neden oldu.

Kentin ekonomik yapısında önemli bir yere sahip olan tarım ve hayvancılık sektörüne hitap eden fuarın, organizasyon eksiklikleri nedeniyle giderek cazibesini yitirdiği dikkat çekti.

Fuarda stantların önemli bir bölümünün boş olduğu, çok sayıda firmanın katılım göstermediği görüldü. Katılmayan firmaların ortak şikâyeti ise Start Fuarcılık’ın talep ettiği yüksek stant ücretleri oldu. Geçen yıllara kıyasla ciddi bir artış gösteren ücretlerin, üreticiyi ve firmaları desteklemek yerine adeta fuardan uzaklaştırdığı ifade edildi. Sektör temsilcileri, “Bu fiyat politikasıyla fuarın amacı ortadan kalkıyor. Üreticiye katkı değil, yük getiriliyor” diyerek sert tepki gösterdi.

Katılım sağlayan bazı kurum ve kuruluşlar da kendilerine ayrılan stant alanlarının darlığından memnun olmadı. Tanıtım faaliyetlerine uygun olmayan alanlar nedeniyle organizasyon yönetimiyle anlaşmazlık yaşanırken, bazı kurumlar stantlarını tamamen boşaltarak fuardan çekildi. Bu durum, fuar alanındaki boşlukları daha da belirgin hâle getirdi ve organizasyonun ciddiyeti sorgulanır hâle geldi.

Ziyaretçi sayısının da önceki yıllara göre belirgin şekilde azalması dikkatlerden kaçmadı. Tarım ve hayvancılığın merkezi konumundaki Şanlıurfa’da böyle bir fuarın bu denli düşük ilgi görmesi, kamuoyunda “Fuar yönetimi vizyonunu kaybetti” yorumlarına neden oldu. Tanıtım faaliyetlerinin yetersizliği, sadece fuara günler kala şehir içi otobüslere asılan reklamlarla yetinilmesi, organizasyonun plansızlığa sürüklendiğinin bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Eleştiriler, fuarın mevcut yönetim anlayışıyla sürdürülemeyeceğini bir kez daha ortaya koyuyor. Sektör temsilcileri, fuarın yeniden cazibe kazanabilmesi için ücret politikalarının gözden geçirilmesi, tanıtım çalışmalarının güçlendirilmesi ve organizasyonun profesyonel bir yaklaşımla yürütülmesi gerektiğini vurguluyor.

Şanlıurfa gibi tarım potansiyeli yüksek bir şehirde fuarın bu hâle gelmesi, birçok kesimde hayal kırıklığı yaratırken, “Artık bu anlayış değişmeli” sesleri giderek yükseliyor.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

77 ilde Mercek-19 operasyonları düzenlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 77 ilde Mercek-19 operasyonlarının düzenlendiğini bildirdi.

Yaşlı ve engelli aylıkları bugün itibarıyla hesaplara yatırılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ekim ayına ilişkin 3,25 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarının bugün itibarıyla hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde Sağlık Emekçilerinin Yemek Boykotunu Destekliyoruz!

Balıkgöl Devlet Hastanesi’nde çalışan sağlık emekçileri uzun zamandır, yemeklerin kalitesizliği ve yetersizliği sebebiyle sağlık sorunları dahi yaşamakta bu sebeple ya yemek yememeyi tercih etmekte ya da farklı yerlerden yemek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaktadır.

Şanlıurfa’da izinsiz atmaca avlayan 3 kişiye ceza yağdı

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde,izinsiz atmaca avladığı tespit edilen Suriye uyruklu 3 kişiye 57 bin 269 lira ceza kesildi.