Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın 22 Mart 2025 tarihinde Saraçhane’de yaptığı konuşmada kullandığı ifadeler, Van Barosu’nun tepkisine neden oldu. Yavaş, Doğu’da düzenlenen bir mitingde “bana göre paçavra olan bayraklar sallanırken, o mitinge gidenlere polisler pamuk şekeri verirken buradaki müdahaleyi doğru bulmuyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Van Barosu, bu açıklamaların anayasal hakların kullanılmasını kriminalize ettiğini ve Kürt halkına yönelik saygısız ve kışkırtıcı bir tutum sergilendiğini belirtti. Baro, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını ve sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’da yangın: İtfaiye müdahale etti

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi’nde bir apartmanda henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.

Bakan Uraloğlu:Gaziantep’e yüksek hızlı treni getireceğiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Gaziantep’i yüksek hızlı trenle tanıştırıyoruz. İnşallah 2028 yılına girmeden Gaziantep’e yüksek hızlı treni getireceğiz” dedi.

Harran ‘da beton yol ve asfalt çalışmaları sürüyor

Kent genelinde yol ve asfalt çalışmalarını sürdüren Harran Belediyesi, ilçe kırsalında da beton yol çalışmalarına devam ediyor.

Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 8 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde tespit ettiği 4 PKK’lı terörist ile Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde belirlediği 4 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hale getirdiğini bildirdi.