ŞANLIURFA – Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Hipodromu’nda bulunan Atla Terapi Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte çocuklarla bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda kalan ve eğitim gören 95 engelli ve özel gereksinimli çocuğun katıldığı programda, Vali Şıldak eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte çocuklara eşlik ederek ailelerle de sohbet etti.

Çocukların fiziksel, duygusal ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak; hayvan sevgisini, özgüven duygusunu ve becerilerini desteklemek amacıyla düzenlenen “Atla Terapi Etkinliği” renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte çocukların doğayla iç içe zaman geçirmesi, duygusal farkındalıklarının artması, denge, koordinasyon ve dikkat becerilerinin gelişmesi hedeflendi.

Vali Şıldak, çocuklarla yakından ilgilenerek çeşitli hediyeler verdi. Program sonunda benzer etkinliklerin daha sık düzenlenmesi talimatını verdi.

Etkinliğe, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fatih Yılmaz ile Hipodrom Müdürü Eyüp Ege de katıldı.

Vali Şıldak’tan Hipodromda İnceleme

“Atla Terapi Etkinliği”nin ardından Vali Hasan Şıldak, Şanlıurfa Hipodromu’nda bulunan alanlarda incelemelerde bulundu.

Tribün binası, idari bina, at hastanesi, eyerleme ve jokey binası, pony ahırları ile haralar bölgesini gezen Vali Şıldak, at sahipleri ve seyislerle de bir araya geldi.

Türkiye’nin Arap atı yetiştiriciliğinde lider konumda bulunan Şanlıurfa Hipodromu’nun, at yarışları ve binicilik sektörü açısından önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Şıldak, yapılan çalışmalardan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Vali Hasan Şıldak, incelemelerinin ardından Hipodrom personeliyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Haliliye’de Ağaçlandırma Seferberliği Devam Ediyor

Haliliye Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, parklarda mevsim çalışmaları kapsamında ağaçlandırma çalışmalarını hummalı şekilde sürdürüyor.

Vali Şıldak’tan Birecik Ve Halfeti’de Denetim

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Halfeti’de esnaf ve aile ziyaretleri gerçekleştiren, ardından iftarda vatandaşlarla bir araya gelen Vali Şıldak, gece saatlerinde Birecik’e geçerek Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Para yüzmede 12 madalya

Türkiye, Avrupa Para Yüzme Şampiyonası’nda 2 altın, 4 gümüş, 6 bronz olmak üzere toplamda 12 madalya kazandı.

Ankara’da deprem

Ankara Kalecik’te 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.