& amp; nbsp;Bakanlık, Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikleri kamuoyuyla paylaştı. Yapılan açıklamada, perakende olarak satışa sunulan mal ve hizmetlere ait etiket, tarife ve fiyat listelerine ilişkin esasların, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Fiyat Etiketi Yönetmeliği kapsamında belirlendiği belirtildi.

Yeni düzenlemeyle, satıcı tarafından tüketici huzurunda tartılarak satılan ürünlerde ambalaj ağırlığının (daranın) düşülmesi zorunlu hale getirildi.

Lokanta, restoran, kafe ve benzeri işletmelerde, masa üstlerinde yer alan menü ve fiyat listelerine karekod aracılığıyla erişim sağlanabilecek. Ayrıca, söz konusu işletmelerin fiyat listelerinin internet ortamında yayımlanabilmesine imkâ n tanıyacak bir sistemin kurulması planlandı.

Bakanlık açıklamasına göre, kitap, dergi ve gazete satışı yapan işletmelerde ise fiyat etiketine ek olarak “fiyat gör” gibi elektronik cihazların kullanımına olanak sağlanacak.

Bakanlığın ilgili kuruluşların görüşlerini almasının ardından son değerlendirmelerin yapılarak yönetmelik değişikliklerinin resmi onaya sunulacağı bildirildi.

Hibya Haber Ajansı

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

6 il merkezli dolandırıcılık operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 il merkezli “nitelikli dolandırıcılık, bilişim sistemine girme ve yasa dışı bahis” suçlarına yönelik düzenlenen operasyonlarda; hesaplarında 1 milyar TL’lik işlem hacmi bulunan 44 şüphelinin yakalandığını, şahıslardan 24’ünün tutuklandığını açıkladı.

Şanlıurfa’da Organ Bağışı İçin Güç Birliği: Beyin Ölümü ve Organ Nakli Sempozyumu Yoğun İlgi Gördü

Şanlıurfa’da Organ Bağışı İçin Güç Birliği: Beyin Ölümü ve Organ Nakli Sempozyumu Yoğun İlgi Gördü

Mehmet Ekinci’den adaylık sinyali

Eyyubiye ilçesi kurucu Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Yeniden Refah Partisi (YRP) Eyyubiye belediye başkan adayı olacağı iddia edildi.

İsraile atılan bombalardan birisi Lübnan’a düştü

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) İsrail’e atılan iki havan bombasından birinin Lübnan’a düştüğünü can kaybının yaşanmadığını bildirdi.