Bakan Yerlikaya: “Bu komisyon, gelecek nesillerin kaderine yön verecek vicdanî bir sorumluluktur.”

Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında “Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu” kurulmasına yönelik karar, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, komisyonun kuruluşunu “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda atılmış tarihî bir adım olarak değerlendirdi.

Bakan Yerlikaya, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun kurulması, ‘Terörsüz Türkiye’ hedefimiz yolunda atılmış tarihî bir adımdır.
Meclisimizin çatısı altında yürütülecek bu çalışmalar, sadece bugünün değil, gelecek nesillerin kaderine de yön verecek vicdanî bir sorumluluk taşımaktadır.”

Komisyonun amacı; toplumda kardeşlik duygusunu pekiştirmek, tüm siyasi ve sosyal kesimlerle ortak akıl temelinde hareket ederek terörle mücadelede toplumsal mutabakatı güçlendirmek olarak açıklandı.

Yeni komisyonun önümüzdeki günlerde Meclis gündemine alınarak kapsamlı çalışmalar yürütmesi bekleniyor.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Haliliye Belediyesi 662 Personeliyle Sahada

Kurban Bayramı süresince vatandaşların huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirmesi amacıyla çalışmalarını yoğunlaştıran Haliliye Belediyesi, tüm birimleriyle sahada. Bayram hazırlıklarını günler öncesinden planlayan belediye, özellikle Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğüne bağlı toplam 662 personelle kapsamlı bir hizmet ağı oluşturdu.

Şanlıurfa’nın Gururu: Kasap Taşı Gençliği Sağlıklı Yaşamın ve Sosyal Dayanışmanın Ekolü Olmaya Devam Ediyor

“Bedenlerimiz yaşlı da olsa, ruhumuz gençtir” diyerek yola çıkan Kasap Taşı Gençliği, yerelde olduğu kadar ulusal düzeyde de dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Prof. Dr. Naci Görür, Malatya’daki depremle ilgili uyarı yaptı

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya Doğanşehir’de meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı.

Haliliye’de Kanaldan Erkek Cesedi Çıkarıldı

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde bir erkeğe ait ceset bulundu. Olay, mahalledeki sulama kanalında vatandaşlar tarafından fark edildi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve Şanlıurfa Arama Kurtarma (ŞUAK) ekipleri sevk edildi.