Siverek Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri, Sivas Belediyesi Tasavvuf Musikisi Korosu’nun konseri ile sürdü.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler, Sivas Belediyesi Tasavvuf Musikisi Korosu’nun “tasavvufi nağmelerden irfan türküleri” konseriyle devam etti.

Siverek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konseri, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, AK Parti Siverek İlçe Başkanı Cengiz Özeyranoğlu, Belediye Başkan Vekili Cumali Bayram, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi. Konserde koro, çeşitli ilahiler ve tasavvuf nağmeleri seslendirirken, semazen de sema gösterisi yaptı.

Belediye Başkan Vekili Cumali Bayram, düzenlenen konser için Sivas Belediyesi’ne teşekkür etti. Bayram, “Bu gece, Sivas Belediyesi Tasavvuf Korosu’nun muazzam bir gece yaşatmasına şahit olduk. Ezgileri ve nağmeleriyle çok güzel bir konser oldu. Sivas ve Siverek arasında kültürel bir bağ kurulacağına inanıyorum. Biz de, Sivas’a konuk olarak gidip, kendi kültürümüzü tanıtmaya çalışacağız. Bu güzel gece ve konser için Sivas Belediyesi’ne, musiki korosuna ve etkinliğimize katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Koordinatörü Fatih Topçu, kendilerini misafir eden Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’a teşekkür ederek, “Bugün bizi burada ağırlayan Siverek Belediye Başkanımız Ali Murat Bucak’a ve tüm çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyoruz. Aynı şekilde biz de kendilerini Sivas’ta ağırlamak istiyoruz. Bu vesileyle Siverek ve Sivas arasında bir kültürel bağ kurmuş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Konserin ardından Başkan Vekili Cumali Bayram, Sivas ekibine plaket verdi. Etkinlik, hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Kum ocağında operatörün cansız bedenine ulaşıldı

Kum ocağında atık su birikintisine düşen iş makinesinin operatörü Eyüp Filiz’in cansız bedenine ulaşıldı.

Eyyübiyeli Kadınlar Değişimi Yaşıyor

Şanlıurfa’da kadınların çocuklarıyla birlikte faydalandığı Eyyübiye Belediyesi Kadın Destek Merkezleri, mesleki, kültürel ve sosyal faaliyetleriyle yüzlerce ailenin yüzünü güldürüyor.

Şanlıurfa ‘da Kamu Sağlığı Ranta Kurban Ediliyor: TMMOB Uyardı

Doğukent ve Batıkent’teki sağlık tesisleri, plan değişiklikleriyle konut alanına dönüştürüldü. Şehir Plancıları Odası, hukuka aykırı bu uygulamaya karşı yargı sürecini başlattı ve alanların sağlık tesisi olarak kalması gerektiğini vurguladı.

Muharrem Çelik’ten vali eşine ziyaret…

Şanlıurfa Valisi Sayın Hasan Şıldak’ın eşi Fatmanur Hanımefendi’ye makamında ziyarette bulunan eğitimci yazar Muharrem Çelik, Hanımefendi’ye, Şanlıurfa’daki bağımlılıkla mücadele kapsamında yaptıkları çalışmaları ve Urfa’ya kazandırdıkları projeleri hakkında bilgiler verdi.