1926 yılında il statüsünden çıkarılarak ilçe yapılan Siverek, o tarihten bu yana tekrar il olma mücadelesi veriyor. Şanlıurfa’nın nüfus ve yüzölçümü bakımından en büyük ilçelerinden biri olan Siverek’in il olma özlemi, yıllardır çeşitli siyasetçilerin seçim vaatlerinde yer alsa da bir türlü gerçekleşmedi.

99 yıldır süren bu bekleyişle ilgili son dönemde sosyal medyada gündem olan bir sokak röportajı dikkat çekti. Bir muhabirin “Siverek ne zaman il olur?” sorusuna yaşlı bir vatandaşın verdiği cevap, kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Siverekli vatandaşın, “İsrail ne zaman yıkılırsa Siverek o zaman il olur.” şeklindeki yanıtı, il olma sürecine dair halkın umutsuzluğunu ve beklentilerini mizahi bir şekilde gözler önüne serdi.

Bu açıklama sosyal medyada hem tebessüm ettirdi hem de tartışma yarattı. Bazı kullanıcılar bu sözün Siverek’in kaderine yönelik ironik bir isyan olduğunu ifade ederken, bazıları da il olma sürecinde yaşanan belirsizliğe dikkat çekti.

Siverek’in il olma talebi zaman zaman TBMM gündemine taşınsa da, somut bir adım atılmış değil. Ancak bu röportaj, konunun yeniden kamuoyunun gündemine taşınmasına vesile oldu.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

TCMB – Resmi rezerv varlıkları 174,4 milyar dolar düzeyine yükseldi

İstanbul, 14 Ağustos (Hibya) – Resmi rezerv varlıkları, geçen haftaya göre yüzde 3,2 artarak 174,4 milyar dolara yükseldi.

Bahçeli’den hayatını kaybeden Kahtalı Mıçe için taziye mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hayatını kaybeden sanatçı Mustafa Aslan (Kahtalı Mıçe) için taziye mesajı yayımladı.

Kur’an kursu öğrencilerine ‘ilk yardım ‘ eğitimi düzenlendi

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik, teorik ve uygulamalı birçok bilgiyi kapsayan “Temel İlk Yardım Eğitimi” semineri düzenlendi.

Ekmen: Çiftçi maliyetinin altında ürün satmak zorunda kalıyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Silifke’nin Cambazlı Köyü’nde çiftçilerle bir araya geldi.