Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’ın talimatıyla hayata geçirilmesi planlanan “Siverek Organize Besi Bölgesi” projesi kapsamında saha incelemeleri gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri ile İl Tarım Müdürlüğü temsilcileri, Siverek-Adıyaman karayolunun 11. kilometresinde yer alan 132 hektarlık alanda projeyi yerinde inceledi. Heyete, Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Cumali Bayram tarafından proje hakkında detaylı bilgi verildi.

Siverek’in bölgedeki en büyük hayvan pazarına sahip olması nedeniyle hayvancılık faaliyetlerinin daha düzenli ve verimli hale getirilmesini hedefleyen projede; et entegre tesisi, yem ve gübre fabrikaları ile biyogaz tesislerinin kurulması planlanıyor. Projenin tamamlanmasıyla kent merkezindeki besicilik faaliyetlerinin Organize Besi Bölgesi’ne taşınması amaçlanıyor.

Saha incelemesinin ardından heyet, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’ı makamında ziyaret ederek proje hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başkan Bucak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti ve projenin Siverek’e hayırlı olmasını diledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Cumali Bayram ise yaptığı açıklamada, “Bu alan Siverek merkeze 11 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Proje tamamlandığında şehir merkezinde besicilik yapan vatandaşlarımız daha profesyonel ve rekabetçi bir ortamda faaliyet gösterebilecek ve organize sanayi teşviklerinden yararlanabilecek. Ayrıca et entegre tesisi, yem ve gübre fabrikası ile biyogaz tesisi gibi yapılar da hayata geçirilecek. Kent merkezinde dağınık şekilde faaliyet gösteren besicilik tesisleri şehir dışına taşınacak. Hem besicilerimiz hem de Siverek için değerli bir proje olacağını düşünüyoruz. Siverek’e hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Katarakt ameliyatı görme umudu olan hastaların yaşam kalitesini arttırıyor

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Lokman Balyen, iki gözünde görme kaybı yaşayan hastaların psikolojik ve sosyal yaşam kalitesinde ciddi düşüş yaşandığına dikkat çekerek başarılı katarakt ameliyatı ile görme kesinliği artan hastaların yaşam kalitesinin arttığını söyledi.

Şanlıurfaspor’dan Vali Hasan Şıldak’a Teşekkür

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Mustafa Kemal Saraçoğlu, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın kulübe ve şehrin sporuna gösterdiği ilgi ve destek dolayısıyla teşekkür mesajı yayımladı.

Solmaz’dan Şanlıurfa’ya Veda ve Teşekkür Mesajı

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü görevini 2023 yılından bu yana sürdüren Doç. Dr. Abdullah Solmaz, görev süresinin sona ermesiyle birlikte kamuoyuna bir veda ve teşekkür mesajı yayımladı.

HÜDA PAR Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Özaslan’ın Acı Günü

HÜDA PAR Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Emin Özaslan’ın ablası İslim Özaslan, Hakk’ın rahmetine kavuştu.