Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren doğan çocuklar için geçerli olacak doğum yardımı başvurularının başladığını duyurdu.

Yardım kapsamında;

İlk çocuk için bir defaya mahsus 5.000 Türk lirası,

İkinci çocuk için aylık 1.500 Türk lirası,

Üçüncü ve sonraki çocuklar için ise aylık 5.000 Türk lirası ödeme yapılacak.

Doğum yardımları, çocukların beş yaşını tamamlayana kadar düzenli olarak devam edecek. Yardım başvuruları, e-Devlet üzerinden veya sosyal hizmet merkezlerinden yapılabilecek.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Başkan Aksoy, seçim bürosunda sevenleri ile buluştu

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy seçim bürosunda sevenleri ile bir araya geldi.

Başkan Çiftçi: “Karaköprü Belediyesi iflas etmiştir”

Karaköprü Belediye Başkanı Avukat Nihat Çiftçi, göreve başladıktan sonra belediyede düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Toplantıda, belediyenin mali durumu, personel sayısı ve gelir-gider tabloları hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

Benzin ve motorine büyük zam

İddiaya göre benzin ve motorin fiyatlarında yeni zamlar yaşanacak.

Viranşehirli Genç Hakem Veysel Karakış Göz Dolduruyor

Viranşehirli genç hakem Veysel Karakış, görev aldığı karşılaşmalardaki başarılı yönetimiyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.