Habertürk TV’ de canlı yayına katılan Şanlıurfalı Avukat Serdar Tokdemir, CHP’ye açılan soruşturma süreciyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Tokdemir, Anayasa’nın 67, 68 ve 69. maddelerine atıfta bulunarak, soruşturma sonuçlarının parti kapatma veya hazine yardımlarının kesilmesine yol açabileceğini ifade etti.

Habertürk ekranlarında Sena Alkan’ın sunduğu Gün Ortası programında konuşan Tokdemir, İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararında bu maddelerin ihlal edildiğine dikkat çekti. Tokdemir, “Eğer başlatılan soruşturmalarda ihlaller belgelenirse, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasa Mahkemesi’ ne başvurmak zorundadır” dedi.

Tokdemir, CHP’nin iki olasılıkla karşı karşıya kalabileceğini belirterek, “İddialar belgelenirse ya parti kapatılır ya da hazine yardımlarından kısmen veya tamamen men edilir” ifadelerini kullandı.

CHP’nin iç tartışmalarının merkezinde İstanbul İl Kongresi yer alıyor. İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, 8 Ekim 2023’te yapılan kongrenin iptali için açılan davada, Özgür Çelik başkanlığındaki il yönetimini görevden uzaklaştırdı. Mahkeme kararının ardından, 2024 yılında partiden ayrıldığını açıklayan Gürsel Tekin, İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum olarak atandı.

Mahkeme kararları, kongrelerin yapılmasını da engelledi. İlçe Seçim Kurulları, Ataşehir, Sarıyer, Esenyurt, Başakşehir ve Bakırköy kongrelerinin iptaline karar verdi.

İddialara göre kongreye hile karıştırıldı ve seçim kanununa aykırı davranıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı iddianameyi kabul etti. İddianamede, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında, “oylamaya hile karıştırmak” suçundan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Başkan Ekinci , seçim çalışmalarında dur durak bilmiyor

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, yeniden aday gösterilmesinin ardından seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Urfa’nın Şanlı Direnişi Ve Onikiler Ruhu

Tarih, bazı şehirleri sadece yaşananlarla değil, yazdığı destanlarla da anımsar. Şanlıurfa işte bu şehirlerden biridir.

Şanlıurfa’da işyeri yangını: Tamamen yandı maddi hasar büyük

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Evren Sanayi Sitesi’nde bir yedek parça dükkanında çıkan iş yerinde yangın büyük bir hasara neden oldu.

Akbayır’da Bağımlılıkla Mücadele İçin Mahalle Buluşması

ŞANLIURFA – Bağımsızlık Seferberliği kapsamında Akbayır Mahallesi’nde “Mahalle Buluşması” programı gerçekleştirildi.