Önergesinde Şanlıurfa’daki kamu hastanelerinde özellikle yoğun bakım servislerinde yaşanan kapasite yetersizliğinin vatandaşları mağdur ettiğini belirten Ayan, acil sağlık hizmetine ihtiyaç duyan bazı hastaların çevre illerdeki hastanelere sevk edildiğini ifade etti.

Sevk süreçlerinin hem hastalar hem de hasta yakınları açısından maddi ve manevi yük oluşturduğunu kaydeden Ayan, Şanlıurfa’nın yüksek nüfusu ve doğum oranı dikkate alındığında sağlık altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini savundu. Yaz aylarında artan hava sıcaklıklarının acil sağlık hizmetlerine olan ihtiyacı artırdığını belirten Ayan, mevcut kapasitenin yetersiz kaldığını öne sürdü.
Milletvekili Ayan, önergesinde Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na şu soruları yöneltti:

Şanlıurfa’da acil servis ve yoğun bakım ünitelerinde yaşanan yoğunluk ile kapasite yetersizliği Bakanlığın bilgisi dâhilinde midir?
Şanlıurfa’daki kamu hastanelerinden her gün ortalama kaç hasta başka illere sevk edilmektedir?

Hastane sevkleri nedeniyle vatandaşların yaşadığı maddi ve manevi kayıplara ilişkin Bakanlık tarafından yapılmış bir çalışma var mıdır? Varsa sonuçları nelerdir?
Acil servis ve yoğun bakım ünitelerindeki eksikliklerin giderilmesine yönelik hangi çalışmalar yürütülmektedir ve bu çalışmaların tamamlanması için öngörülen takvim nedir?

Ayan, Şanlıurfa’da sağlık hizmetlerine erişimde yaşandığını ifade ettiği sorunların giderilmesi ve yoğun bakım kapasitesinin artırılması için gerekli adımların atılmasını istedi.

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Proje Okullarında Atama Tartışmaları Büyüyor

Proje okullarına yapılan yönetici ve öğretmen atamaları, uzun süredir eğitim camiasında tartışma konusu olmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığının “proje” olarak tanımladığı bu okullar, eğitimciler arasında torpille atama yapılan kurumlar olarak anılmaya başlandı.

Akraba evlilikleriyle ilgili veriler açıklandı: Şanlıurfa ilk sırada

Şanlıurfa, 2022 yılında Türkiye genelinde en yüksek akraba evliliklerinin oranına sahip il olarak açıklandı.

İsrail’den BM’nin ateşkes çağrısına ret

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Birleşik Milletler (BM) Genel Kurulu’nun ateşkes çağrısını reddettiklerini açıkladı.

Şanlıurfa’da 12 yıl 6 ay hapis cezası ile aranıyordu, operasyonla yakalandı

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde uyuşturucu madde ticareti suçundan hakkında 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.